Begin » Club van 100 » geslaagd en gezellig beachvoetbaltoernooi voor de jeugd O10 t/m O15

geslaagd en gezellig beachvoetbaltoernooi voor de jeugd O10 t/m O15

Op zaterdag 11 januari jl. druppelden de eerste spelers en speelsters van de O10 t/m O12 al vanaf 11.15 uur binnen voor het beachvoetbaltoernooi, wat op het programma stond organiseert door het JAC (jeugd activiteitencommissie). Nu geen wedstrijden op een glad kunstgrasveld, maar een toernooitje van 4:4 in het warme rulle zand van the Beach. Er werd gespeeld zonder keeper en de belangrijkste regel was, dat er geen slidings gemaakt mochten worden. Dit was i.v.m. eventuele blessures wat die kon opleveren.

De jongens en meisjes waren nieuwsgierig in welk team ze ingedeeld zouden zijn, want per categorie waren de teams gemixt. Dus in een team zaten bij voorbeeld spelers van de JO10-1 samen met spelers van de JO10-3 en JO10-4 etc. Nadat elke speler / speelster zijn of haar team had gevonden en de teams voorzien waren van een begeleider, werd om 12.00 uur het sein gegeven voor de eerste wedstrijden. De wedstrijden duurden 8 minuten met tussen de wedstrijden ca. 2 minuten wisseltijd. Er werd verbeten gestreden op het zand en de teams waren redelijk goed aan elkaar gewaagd. Om 14 uur zat de eerste ronde er op en kon de eindstand opgemaakt worden.

Bij de JO10 en MO11-2 bleek Vitesse het sterkste team te zijn en wist alle wedstrijden te winnen. De eindstand was als volgt:

 1. Vitesse           12 punten
 2. Ajax                 9 punten
 3. Feijenoord     6 punten
 4. PSV                 3 punten
 5. FC Utrecht    0 punten

Bij de JO11 waren de teams ook goed aan elkaar gewaagde:

 1. Barcelona       9 punten
 2. Real Madrid  7 punten
 3. Valencia         6 punten
 4. Espanyol       4 punten
 5. Sevilla            3 punten

Bij de JO12 waren er drie teams met hetzelfde aantal punten en daar moest het doelsaldo uitsluitsel brengen niet alleen voor plaats 1 t/m 3, maar ook voor de 4e en 5e plaats:

 1. Juventus        9 punten
 2. Napoli            9 punten
 3. AC Milan       9 punten
 4. AS Roma       5 punten
 5. Sampdoria    5 punten
 6. Inter Milan   2 punten

Vanaf 14.15 uur mochten de spelers en speelsters van de JO13, MO13, JO11-3M, JO14 en JO15 het warme zand betreden om uit te maken wie de sterkst zou zijn. Ook hier waren de teams gemixt per categorie. Er werd fanatiek gestreden om elk “korreltje zand” om als winnaar uit de bus te komen.

Bij de JO13 bleek Chelsea het sterkste team te hebben, zij verloren geen enkele wedstrijd. De eindstand was als volgt:

 1. Chelsea              13 punten
 2. Liverpool             9 punten
 3. Arsenal                8 punten
 4. Manchester U.   4 punten

Bij de MO13 en JO11-3M werd er per wedstrijd veel gescoord met soms een klein verschil voor de winnaar per wedstrijd. Uiteindelijk bleek Bayern München trok uiteindelijk aan het langste eind:

 1. Bayern München   12 punten
 2. Schalke O4              10 punten
 3. Leipzig                       7 punten
 4. Wolfsburg                 6 punten

Bij de JO14 en JO15  waren de verschillen tussen de teams wat groter. Spanje stak er met kop en schouders bovenuit. Zij verloren geen enkele wedstrijd:

 1. Spanje                 16 punten
 2. Duitsland           11 punten
 3. Nederland           4 punten
 4. Engeland             3 punten

Om 16.45 uur zat een middag beachvoetbal er weer op. hHt JAC kan terugkijken op een gezellig en geslaagd evenement, die  zonder de hulp van ouders en leiders, die een team wilden begeleiden of een wedstrijd wilden fluiten,  niet kunnen organiseren. Onze dank voor jullie medewerking is groot. Tevens een woord van dank aan Bram Vaneman en Jeffrey Hausel  voor hun medewerking.

Als volgend jaar het speelschema van de KNVB gunstig, zal dit evenement zeker weer op de activiteitenkalender van het JAC komen.

Bekijk ook

kaartavonden

Helaas hebben we moeten besluiten om de kaartavonden waarvan vrijdag 18 september de 1e speelavond …