vrijdag , 26 april 2019

Te groot verlies Zondag 1

J.L zondag speelde de zondag afdeling van FC Aalsmeer in Roelofarendsveen tegen WVC in de 2e helft een dramatische wedstrijd. Wederom enkele wijzingen in het elftal van Marco Bragonje, Nick Sluijs op vakantie, Pim Doeswijk op doel, Alexander Goes op de plaats van Nick Sluijs. Robin Kruijsman op het middenveld, Remi Pasternak iets meer achter de voerhoede en Mo Alaswad weer in de basis ten koste van Bas Voortman. FC Aalsmeer begon zoals we gewend zijn voortvarend en de 1e kans was voor Remi Pasternak na een prima bal van Karol Mirowski, maar kwam helaas net lengte tekort om keeper v.d Meer te verrassen. Het duel bleef daarna de eerste 20 min op en neer gaan zonder echt gevaarlijke momenten voor beide doelen. Pas in de 20e min, de eerste echte kans voor WVC maar gelukkig voor de FC werd deze kans te gehaast overgeschoten, in de 30e min was het wel raak. Oorzaak balverlies van Remi Pastenak op het middenveld, wederom bal snel gespeeld naar spits Roy Weenink die de bal verplaatsten naar Stijn Rietbroek, die Pim Doeswijk van dichtbij geen schijn van kans gaf. 1-0 Even later prima kans voor de FC maar keeper v.d Meer was er net iets eerder bij de bal dan Jeroen Ezink, nog geen minuut later dieptebal op de voorwaartsen van WVC en in buienspelpositie! (werd niet gevlagd) en tot ontsteltenis van alles wat met de FC te maken had was het voor Sjors Klein een klein kunstje om Pim Doeswijk te passeren. 2-0. In de 40e minuut prima bal van Mo Alaswad op Jeroen Ezink die zijn man uitspeelde en de bal keurig in het netje liet ploffen, 2-1.

Jeroen Ezink maakte in de eerste helft 2 doelpunten

Twee minuten later Mo Alaswad op snelheid aan de rechterkant dreigend naar het doel en onderuit  gehaald werd en dat leverde een penalty op. Jeroen Ezink achter de bal en gaf keeper v.d Meer geen schijn van kans en dat betekende 2-2 en hoop voor spelers technische staf en supporters van FC Aalsmeer. 1 min voor rust gebeurde het dat de hele wedstrijd op zijn kant zette. Bij een aanval van WVC was het Karol Mirowski die met een uiterste inspanning van achter een speler van WVC de bal wilde spelen maar daarbij ook speler raakte. Scheidsrechter Sarwan (floot verder prima wedstrijd) gaf een terechte penalty maar uiteindelijk (roepen van supporters van WVC!) een onterechte rode kaart voor Karol Mirowski. Arne van Klink was het die het vonnis uitvoerde en voor 3-2 een ongelooflijk slecht moment voor FC Aalsmeer.

Karol Mirowski ontving net voor rust een onterechte rode kaart

RUST. Enkele wijzingen in de ploeg van de FC Aalsmeer Mo Alaswad op de rechtsback positie, maar de allereerste aanval was gelijk raak en dat betekende 4-2 door Roy Weenink. FC Aalsmeer probeerde het wel maar werd in de 2 helft overvleugeld door WVC en kon heel makkelijk uitlopen naar 7-2. Marco Bragonje probeerde het wel met enkele omzettingen, maar het mocht allemaal niet helpen. Het venijn was uit de wedstrijd na de 4-2 een gelopen koers zoals dat heet. Het zit FC Aalsmeer niet mee in deze competitie, waar het aan ligt weet iedereen, maar er zal gebuffeld moeten worden om de neerwaartse spiraal om te buigen tot een positief resultaat. Aankomende weekend een half uur voetbal tegen ASC, wedstrijd werd gestaakt nadat de scheidsrechter dizzie van het veld ging na een bal op zijn hoofd. Een 0-1 achterstand, FC Aalsmeer weet wat ze moeten doen maar ook nu weer zal het weer moeilijk worden. Helaas het is niet anders de komende weken zal er meer geschoven worden met het team, Jeroen Ezink 2 weken naar China voor school, Nick Sluijs op vakantie en Karol Mirowski geschorst? In de krappe selectie zal het allemaal niet meevallen om alles maar weer op te vullen.

Bekijk ook

Champions League kids worden 1ste en 2de op KDO toernooi!!!

20 April “Stille Zaterdag” 2019, en stil was op de parkeerplaats bij FC Aalsmeer om …