Begin » Verslagen » JO10-1 gaat de winterstop in

JO10-1 gaat de winterstop in

De eerste seizoenshelft zit er op en de JO10-1 van Aalsmeer kan tevreden terug kijken naar de prestaties van in 2021. In de eerste fase van de competitie werd er niet verloren en als toetje werd er een toernooi gewonnen in Purmerend. Fase 2 kwam werd het team ingedeeld in de hoogste hoofdklasse en dat was even aanpoten. Er werd gewonnen van Bloemendaal, nipt verloren van Purmerend, en toen overklast door Legmeervogels in de het laatste kwart van de wedstrijd. Dit waren mentaal flinke klappen voor onze jongens, die gewent waren alles te winnen. De regering gooide daar nog een schepje boven op door ook het fanatieke thuispubliek niet meer toe te laten bij de wedstrijden.

Voetballend spelen de jongens in de klasse waar ze horen. Alleen voetbal is meer dan de bal verplaatsen en proberen meer te scoren dan de tegenstander. Het is omgaan met elkaar, met het fysieke, met tegenslagen, met scheidsrechters, conditioneel, met ouders en zelfs met weersomstandigheden. Tegen Kon. Hfc stond het na 25 min. 3-3 en werd er verloren met 10-4. De wedstrijd er na staan we met rust 3-1 voor tegen Fc Amsterdam en wordt er verloren met 11-3. Van begin tot het eind moet alles kloppen wil je slagen in deze klasse. Tegen WVHEDW ging dat beter, er werd gestreden van begin tot het einde en er werd een knappe 4-3 overwinning uit het vuur gesleept. En ook de laatste wedstrijd werd met 7-5 gewonnen van AFC. De jongens onder leiding van Remi, Marc en Jurgen zijn verschrikkelijk aan het groeien. Dit zie je terug in mentale weerbaarheid en in het samenspel. Het is een vriendenteam in de maak die voor elkaar wil vechten op het veld en dat kunnen ze meenemen naar 2022. De overduidelijke winnaar van de hoofdklasse B was Legmeervogels jo10-1 ze hebben van ons met 5-2 gewonnen en van FC Amsterdam 7-2 de rest van de uitslagen waren met dubbele cijfers. De coach roemde onze inzet en vond dat Aalsmeer de beste ploeg was waar hij tegen gespeeld had deze ronde. En daarom nodigde hij de Jo10 uit voor een oefenwedstrijd afgelopen zaterdag, op half veld.

Aangezien wij volgend seizoen op half veld moeten gaan voetballen, was dit voor de jongens uit 2 een ideale wedstrijd om te laten zien dat ze klaar voor het 1ste zijn. Omdat Finn en Roy verhinderd waren en Lucas niet helemaal fit, vertrokken we met Kaj, Max en Luc van de 2, richting Uithoorn. De eerst 5 minuten was weer even wennen voor de jongens om hun positie te houden maar ook de grote van het veld, viel voor sommige vies tegen. Uiteindelijk begon het te lopen en deed Aalsmeer leuk mee met het veel sterkere Legmeervogels. Na 12 minuten stond het 1-0 voor de vogels en met rust waren ze uitgelopen naar 3-1. De enige goal werd gemaakt door Kaj die samen met Max en Luc duidelijk lieten zien dat ze zouden kunnen aanhaken volgend jaar. Thijs moest na rust alle zeilen bij zetten om zijn doel schoon te houden, een mooi genomen vrije trap van Legmeervogels hield hij katachtig uit het doel, nadat hij zich eerst met een judo worp van een irritante tegenstander had bevrijdt. Uit eindelijk moest Aalsmeer zich gewonnen geven en scoorde de Vogels nog enkele keren. Kaj kreeg nog een mogelijkheid om zijn 2de te maken maar ook de tegenstander had een goede doelverdediger. Er werd verloren maar er waren genoeg lichtpuntjes om op voort te borduren. In 2022 gaan we eerst nog een half seizoen op kwart veld met: Thijs zijn talent, Lucas zijn doorzettingsvermogen, Moh zijn storingsdrift, Bram zijn fysiekkracht, Luca zijn baltechniek, Ravell zijn neus voor de goal, Dex zijn overzicht, Finn zijn on-vermoeidheid en Roy zijn drive in alles. Ik vind het prachtig om dit team van dichtbij mee te maken, jullie gaan mooie dingen laten zien bij Aalsmeer daar ben ik van overtuigd. Nu feestdagen en winterstop!

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …