Begin » Verslagen » JO10-1 sluit 3de fase winnend af

JO10-1 sluit 3de fase winnend af

In de derde fase van het seizoen werd de Jo10-1 ingedeeld in de Hoofdklasse D. Met ploegen als Abcoude, Afc, Geel-wit, RKAVIC en Kon.HFC beloofde dit weer een zware ronde te worden. Helaas kwam er weer weinig van deze ronde terecht door de Covid. De eerste wedstrijden kwamen te vervallen en toen we wel weer van start mochten, was het elke weer leuren om een team op de been te krijgen. De eerste wedstrijd werd dan ook verloren van AFC. AFC staat niet alleen bekend om zijn prachtige complex aan de A10 maar vooral om hun geweldige jeugdopleiding. Omdat meerdere jongens thuis zaten sprongen Kaj en Max na hun wedstrijd met Jo10-2 nog even bij. Aalsmeer hield lang stand maar moest de laatst 12 minuten toch hun meerdere erkennen aan AFC. Met 5-2 als eindstand ging Aalsmeer met opgeheven hoofd weer richting huis.

De week erna stond de kraker tegen Kon. HFC op het programma. In een eerder ontmoeting werd het 12-3 in het voordeel van Kon. HFC, dus er was iets recht te zetten. Helaas regende het ook deze week weer afmeldingen en moesten we met 1 wissel en 3 spelers net uit quarantaine aantreden tegen de 10 man van Kon.HFC. Ons laatste beetje hoop op een goede afloop verdween toen de buitengewoon kundige trainer van Kon.HFC ons voor de wedstrijd een inkijk gaf in zijn Jo10-1 selectie. 3 jongens van AZ en 2 jongens van Ajax had hij bij zich, scheenbeschermers met bewegingsregistratie, 3x in de week trainen, spelen zonder keeper en een ere lijst aan toernooiwinsten, liet ons wel even twijfelen aan een goede afloop. Toen Lucas daarop antwoorden maar wij hebben FEBO cup gewonnen, dachten wij, maar zo is het ook!! De eerste minuut ging vrij gelijk op, daarna ging het snel. Uiteindelijk maakte man of the match Moh 1 goal en Ravell de 2de. Kon. HFC maakte er 16. Er werd veel over na gesproken maar uiteindelijk de conclusie was toch dat met een complete fitte selectie hadden beter voor de dag gekomen, waarschijnlijk niet gewonnen maar wel meer tegenstand kunnen bieden.

Na de oor wassing thuis van de koninklijke uit Haarlem, mochten we deze keer zelf afreizen naar de hoofdstad van Noord-Holland. Geel wit stond op het programma en dat was dan ook meteen de laatste wedstrijd van deze ronde. Er werd in de kleedkamer flink gesproken en afgesproken, wat er ook zou gebeuren vandaag we zouden het met ze allen afsluiten. Want we waren weer eens een keer compleet, geen covid, geen quarantaine, het voelde weer als vanouds! Onze keeper Thijs die al jaren elke week schittert onder lat, is heel terecht gescout door een profclub. Dit houdt in dat hij in een trainingsprogramma zit met top talenten uit de regio. En helaas voor ons ook bij Geel wit speelde weer 3 van die toptalenten. De trainers en meegereisde publiek voelde de bui alweer hangen. De wedstrijd begon en al snel zag iedereen dat dit niet een ploeg was om van te verliezen. Eerste kwart ging gelijk op en uit eindelijk scoorde Geel wit uit een corner de 1-0. Na de time out ging het gas erop bij Aalsmeer. Ravell die een uitstekende corner bij Bram op ze hoofd plaatste, zag dat niet alleen Bram maar ook Dex, de motor op het middelveld, scoorde uit een assist van hem. 1-3 werd het ook nog door een goal van Roy. Door het aanvallende spel van Aalsmeer en het vroege druk zetten, ontstond er achterin wel veel ruimte. Finn die voor elke meter op het veld vocht zag soms wel 3 man op zich afkomen, dit was natuurlijk niet te houden. Waardoor we gingen rusten met een stand van 3-3. Aalsmeer voelde dat het kon, Geel wit haalde een talent uit het veld en plaatste hem op doel en dat bood kansen. Bram maakte al snel zijn tweede en ook Moh pakte weer zijn doelpuntje mee. “Als ik ze maak, maak ik ze mooi!” zei Lucas toen hij inderdaad de mooiste goal van de dag op zijn naam schreef. Luca die energie voor tien had en een verschrikkelijk goeie wedstrijd speelde schoot de 7-3 op het bord. Bram maakte een hattrick vandaag en werd wel veel gewisseld vond ie, “elke keer als ik scoor moet ik eruit, dan stop ik met scoren”. Roy maakte met zijn tweede goal een einde aan alle spanning. Het werd 9-5 en iedereen was door het dolle heen. Het was een prachtige wedstrijd voor het publiek, heel veel strijd, veel goals, maar vooral veel positiviteit, is dat corona toch nog ergens goed voor.

Nu is het weer tijd voor oefenwedstrijden op half veld en dan 12 maart het begin van de laatste ronde. Met deze instelling weet ik zeker dat we die laatste ronde fantastisch gaan doorlopen.

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …