Begin » Verslagen » JO10-1 tegen DWS JO10-1

JO10-1 tegen DWS JO10-1

Nagekomen verslag van 9 oktober

Nog twee wedstrijden te gaan in deze eerste poule fase voor de herfst vakantie. Met alleen maar winstpartijen op zak lijkt het er op dat onze 9 talenten na de vakantie weer ingedeeld gaan worden op het hoogste niveau, maar zo ver is het nog niet eerst moet er nog 2x thuis gewonnen worden. DWS uit Amsterdam kwam op bezoek en dat zorgt altijd voor een beladen wedstrijd.
Niet alleen ons thuis publiek was weer massaal aanwezig, ook uit Amsterdam waren er vele fanatieke ouders meegereisd. Marc en Jurgen hadden de jongens weer op scherp gezet en voordat al het publiek van koffie was voorzien stond het dan ook alweer 1-0. Dex schoot de 1-0 op het bord en zorgde voor de eerste irritatie bij de leiding van DWS.

Al snel werd het iedereen duidelijk dat DWS wel een hele goeie dag moest hebben om van dit team in vorm, te gaan winnen. Ravell die elke week weer zijn goaltje mee pikt, zetten Aalsmeer voor de time out nog op 2-0. Toen ontstond er een moment waar het eigenlijk de rest van de week op training over ging bij de jongens. De bal ging uit ter hoogte van de leider van DWS, de iets wat over fanatieke leider liet even zien aan de jongens dat hij vroeger ook een aardig balletje kon trappen. Nadat hij met wat snelle voetbewegingen er achter kwam dat het een uitbal voor Aalsmeer was schoot hij de bal op kinderachtige wijze met een hakbal naar het andere veld. De jongens vonden het prachtig. Het ware kleine trucjes waar Aalsmeer eigenlijk niet heel erg van onder de indruk van was. Moh, Bram en Ravell konden vaak met simpele schijnbewegingen de traag ogende verdedigers passeren en dan het doel bestormen. Op doel bij DWS stond de man van de wedstrijd hij zorgde ervoor dat Bram niet met 2 goals naar huis ging en hield ook ons man van de wedstrijd keer op keer van score. Want het was Luca die aan de kant van Aalsmeer vandaag er boven uit stak. Mooie passeerbewegingen, veel inzet en een constante lach op het gezicht werden helaas niet beloond met een doelpunt. Net voor rust ging de doelverdediger van DWS helaas dan toch in de fout, hij schatte een voorzet/schot op doel van Dex verkeerd in en liet die knullig langs zij gaan, 3-0. Was er dan helemaal geen weerstand van DWS? Zeker wel, voorin liepen hun talenten, 2 behendige lichtvoetige baltovenaars die het Finn en Lucas heel lastig maakte soms. Maar onze backs hebben natuurlijk wel voor hetere vuren gestaan en stonden vandaag verdedigend als een huis. Ze kregen soms ook hulp van Thijs die steeds meer gaat mee voetballen, en in wedstrijden als deze het avontuur graag opzocht. Roy die de hele wedstrijd heel veel strijd leverde en technisch heel goed speelde zorgde na rust voor de 4-0. Dex maakte met een kopbal zijn hattrick compleet en tekende voor de 5-0. In de slotfase was het dan toch DWS die Thijs van dichtbij wist te passeren, de een jaar jonger ogende rechtsbuiten speelde zichzelf knap vrij en schoot met een bekeken schot de eindstand op het bord 5-1.

Na de wedstrijd was het tijd om onze vaste spelbegeleider in het zonnetje te zetten. Het was de week van de scheidsrechter en Bakkerij Hulleman had voor elke spelbegeleider een heerlijke taart gebakken. Marcel die weer een uitstekende wedstrijd floot was aangenaam verrast en vond dat we deze taart als team moesten gaan nuttige in de kantine. Onder het genot van het taartje werden onze kansen om zonder verliespunten deze poule te gaan afsluiten besproken en keek iedereen uit naar die laatste hobbel, richting Hoofdklasse A/B/C. Volgende week Purmerend JO10-1.

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …