Begin » Verslagen » JO10-1 tegen Purmerend JO10-1

JO10-1 tegen Purmerend JO10-1

Hoewel de herfst officieel zijn intrede heeft gedaan was daar afgelopen zaterdag niks van te merken. Het was prachtig voetbal weer en dan ook prachtige “aanmoedig” weer. De jongens van de JO10-1 waren voor het eerst dit seizoen niet compleet, Luca geniet van een heerlijke vakantie en daarom moesten Remy en Marc het met 8 toppers gaan klaar spelen vandaag. De laatste poule wedstrijd stond op het programma in de hoofdklasse E, en wel tegen Purmerend JO10-1 JM (JM Jongens/Meisjes). Alle voorgaande wedstrijden waren gewonnen dus stond er eigenlijk een kampioenswedstrijd op het spel.

Purmerend had alleen de eerste wedstrijd dik verloren en daarna geen punt meer laten liggen, dus dit beloofde een spannende pot te worden. En spannend werd het! FC Aalsmeer dat gewend is te score in de eerste 5 minuten, had na 25 minuten spelen nog steeds de brilstand op het bord staan. En dat zorgde voor stress en zenuwen niet alleen bij de spelers op het veld maar vooral bij het thuis publiek. In de rust werd er dan ook heftig gediscussieerd over wat nu de rede was van de doelpuntloze eerste helft. Werd het gemis van Luca hier pijnlijk zichtbaar? Waren er zenuwen om te spelen voor de hoofdcoach Remy? Was het de afwezigheid van onze zingende spelbegeleider? Of speelde de twee meiden bij de tegenstanders een rol in dit voor ons nieuwe tafereel? Een ding was zeker dat laatste was het zeker niet volgens de jongens, want meiden moeten ze niks van hebben. Wat ons dan wel op viel was dat de meiden te eerste heel goed konden voetballen maar ook heel fel van zich afbeten. Dex werd een keer opzichtig nagetrapt, en dan is het reageren daar op toch anders als normaal. Lucas die de laatste weken geen tegenstander voorbij laat gaan liet zich vandaag toch een paar keer lelijk verrassen door de blonde krullen. En de laatste vrouw bij Purmerend werd ook minder snel aangevallen door Dex , Moh en Ravell. Purmerend maakte een hele sterke indruk en Aalsmeer ook maar probeerde iets meer te voetballen waardoor er toch een ligt voordeel voor de thuis spelende ploeg begon te ontstaan. Ravell, Bram, Dex en Roy kregen de eerste helft echt wel hele goede kansen op de 1-0. Maar ook aan de andere kant moesten Moh, Lucas, Finn en vooral Thijs flink aan de bak om die 0-0 op het bord te houden.

De laatste tien minuten gingen in en beide coaches hoorde wij zeggen “van deze ploeg gaan wij vandaag niet verliezen”, en met dat strijd gevoel waren dit de spannendste 10 minuten van dit seizoen. Kansen over en weer, het spel werd feller en onsportiever. Jurgen die de rol van Marcel als spelbegeleider had overgenomen vandaag moest alles uit de kast trekken om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Moeders langs de kant durfde niet meer te kijken en gilde het al uit als de bal maar enig sinds richting Thijs ging, iedereen schreeuwde FC Aalsmeer naar de overwinning en toen was daar “DE UITBAL”! De linksback van Purmerend mocht een uitbal nemen op 10 meter van het doel, “buitenom!!!” riep de coach, die Roy aan de binnenkant zag staan. “Nee, niet naar het midden”!!! maar het kwaad was al geschiet. De goed spelende linksback koos er toch voor om naar binnen toe te bewegen, Roy zat er bovenop, en uit paniek schoot de jongen op zijn alle hardst tegen het achterwerk van Roy, en die stond goed afgesteld want de bal vloog onhoudbaar in de korte hoek!!! 1-0!!! Het publiek vloog elkaar in de armen, de jongens deden een groepshug, en Remy en Marc haalde opgelucht adem want dit gingen ze niet meer weggeven! 1-0 bleef het en zo werd deze ijzersterke reeks prachtig afgesloten met een zwaarbevochten overwinning.

Alles gewonnen betekent KAMPIOEN en waarschijnlijk een hoger klassering in de volgende ronde! JO10-1, begeleiding en publiek gefeliciteerd. Jullie hebben het echt met ze allen gedaan, als team. Heel mooi om te zien, de groei die jullie als team maar ook voetballend hebben laten zien de afgelopen weken!

Bekijk ook

Aalsmeer za1 verslaat koploper ESTO met ruime cijfers (1-5)

Het team van trainer Verdonkschot speelde zaterdagmiddag in Bodegraven tegen koploper ESTO. Vanaf het eerste …