Begin » Verslagen » JO10-2 loopt tegen nederlaag aan

JO10-2 loopt tegen nederlaag aan

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd  tegen aartsrivaal RKDES op het programma. De jongens hadden er weer zin in, het weer was goed en het publiek was met grote getallen aanwezig.

Na het eerste fluitsignaal was het DES die gelijk volop druk zette, en zo konden onze jongens niet hun eigen spelletje spelen, wat gelijk resulteerde in een aantal kansen voor DES, maar de achterhoede Joep en Tygo hadden hun handen er vol aan, en Jayden moest een aantal keer goed in actie komen, wat resulteerde dat de 0 nog op het score bord bleef staan.
Toch creëerde wij ook een aantal kansen en we kwamen zelfs op voor sprong, Nathan die de bal goed terug legde op Xavi, die de bal prima in de verre hoek schoot, goed gedaan boys.

DES liet het daar niet bij zitten en kwam vrij snel weer op gelijk hoogte 1-1, maar FC Aalsmeer bleef op wilskracht doorgaan en zo waren het Tim en Daniël die Samen voor de 2-1 voor sprong zorgde, prima voorzet van Tim waar Daniël wel raad mee wist👍
Net voor rust kwam DES weer op gelijke hoogte het was een vrije trap die op een lullige manier het doel binnen rolde, de jongens keken elkaar aan van wat gebeurd hier nu weer….. ja we moeten wel opletten he😊
2-2 de rust in, en die rust hadden we in het veld ook nodig er werd slordig gevoetbald veel lange ballen en weinig schoten op doel gelost, dus dit moest anders in de 2de helft.

DES wisselde van keeper en de scoringsmachine ging aan zo was het met 2 minuten bekeken en keken we tegen een 5-2 achterstand aan, maar we gaven niet op en zette we alles op alles maar daar door kreeg DES nog meer ruimte en vergrote de voorsprong naar 9-2🙁
Tot slot konden wij nog met 2 doelpunten de pijn wat verzachten, het was Guus die door prima druk te blijven zetten, Tim in stelling bracht en die de bal prima binnen schoot, en Xavi sloot af met een bal in de bovenhoek, en werd het uit eindelijk nog 4-9.

Jongens er werd hier en daar wat rommelig en te gehaast gevoetbald, probeer daar de volgende wedstrijd aan te denken zodat we ons eigen spelletje weer kunnen spelen.
Maar verliezen hoort er ook bij, volgende week weer nieuwe ronde en kansen… weer lekker trainen en volgende week gaan we weer knallen.

Groet Robin Schijf

Bekijk ook

FC Aalsmeer JO9-1 – Spakenburg JO9-1

Met de nieuwe corona-regels onder de arm, verzamelde de J09-1 van Aalsmeer om 8 uur …