Begin » Verslagen » JO13-1 kampioen 1e klasse en 2e op internationaal toernooi Malden
Kampioenen!!

JO13-1 kampioen 1e klasse en 2e op internationaal toernooi Malden

Na een 7-1 overwinning op Hoofddorp is de JO13-1 ongeslagen kampioen geworden in de 1e klasse. Met nog 1 wedstrijd te gaan en 5 punten voorsprong op FC VVC is de ploeg niet meer in te halen. De verwachtingen waren hooggespannen in deze competitie, des te meer een knappe prestatie want de klus moet wel gewoon geklaard worden;

11 wedstrijden, 11 overwinningen, 66 doelpunten voor en slechts 7 tegen!!

Tijd voor feest met de kampioenschaal!!!

Dit team zou eigenlijk in de promotiepoule voor de hoofdklasse moeten spelen maar de KNVB was onverbiddelijk. Met 1 wedstrijd minder gespeeld kwam het team 1 punt tekort om zich te plaatsen. De inhaalwedstrijd mocht/kon niet meer gespeeld worden….

Het hoogtepunt van het seizoen is zoals altijd een internationaal weekendtoernooi, dit keer in Malden vlakbij Nijmegen. Op de eerste speeldag, na een veel bewogen nacht in Kleve (Duitsland), zijn er prima resultaten neergezet. Er was aan de spelers niet te merken dat het een kort nachtje is geweest. 3 overwinningen in de poule leverde een eerste plaats op en een plek in de strijd om een reuzebeker!

En niet onbelangrijk, we hoefden pas zondagmiddag om 13:15 uur de eerste wedstrijd te spelen. Na een goede nachtrust in ons eigen bed konden we zondag om 10 uur vanuit Aalsmeer vertrekken om wéér naar Malden te rijden. Deze poule met 2 hoofdklassers en een stevig Engels team leverde spannende wedstrijden op met een hoger niveau dan de eerste speeldag.
1-0 tegen sc Woezik, 1-1 tegen Brooklands en 4-0 tegen het thuisteam Juliana’31. Met goed spel is de finale bereikt en de meegereisde familieleden hebben genoten.

 

Ondanks kleine pijntjes wilt iedereen de finale spelen tegen het Engelse Cheshunt FC Blues.

In hun laatste poulewedstrijd hebben we gezien dat er héle grote jongens (O13 ?) in zitten die ook nog kunnen voetballen. In de finale hebben we de Engelsen lang op 0-0 kunnen houden zonder zelf echt gevaarlijk te worden. We kwamen niet toe aan ons combinatie voetbal. Na de 0-1 werd er iets meer risico genomen, helaas werd een duidelijke fout van hun keeper niet bestraft met een vrije trap op een zeer kansrijke plek binnen de 16.

Na de 0-2 vlak voor tijd was het moegestreden team teleurgesteld, maar de jongens kunnen terugkijken op een voortreffelijk toernooi met een mooie 2e plaats.

Boven vlnr; Alco, Sam, Melle, Duco, Kai, Jean-Paul, Stijn, Achmed, Marco.
Onder vlnr; Rafal, Rayan, Lendel, Alexander, Sion, Kyan, Nils.

Bij deze willen we iedereen bedanken die dit weekend mogelijk hebben gemaakt.
De sponsoren, trainers, ouders want de jongens gaan dit weekend nooit meer vergeten!!!

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …