Begin » Verslagen » JO13-4 kampioen na spannende wedstrijd tegen DIOS

JO13-4 kampioen na spannende wedstrijd tegen DIOS

Vanochtend stond de kampioenswedstrijd op het programma tegen DIOS. Fc Aalsmeer en DIOS gelijk in aantal punten. 8 uur stonden de boys al te trappelen bij de kleedkamer. Bleke smoeltjes waarvan de spanning afdroop. Samen een peptalk gehouden waarbij de glimlach weer terug op de gezichten kwam. Na het omkleden snel de prachtige (kunst)grasmat van veld 1. Een goede warming up gehouden.

DIOS betrad ook het veld met 2 reuzen in het elftal waarbij Quint en Ben maar tot hun navel kwamen. Intussen stroomden de supporters het sportpark binnen. Ouders, begeleiders, opa’s oma’s, vrienden en familie iedereen was er. Ook de jongens van het 5e kwamen de boys aanmoedigen. We trainen altijd samen als 1 groep. Aftrap klokslag 8:45 en binnen 10 seconden lag de bal achter onze doelman. 0-1 !!! Wat een domper. Iedereen was plotseling wakker geschud en we gingen nu echt voetballen.
De druk op DIOS werd opgevoerd en na 10 minuten kwam daar de verdiende en verlossende gelijkmaker 1-1. Daarna ging het gelijk op en DIOS kreeg 2 grote kansen maar na 20 minuten was daar de voorsprong na een prachtige aanval 2-1. De boys dachten dat ze er al waren nu en ja hoor daar was 2 minuten later de 2-2. Puntjes achterin weer op de i gezet en op naar de rust.
Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft maakte DIOS een handsbal in hun strafschop gebied. Een strafschop vlak voor rust ? Ja inderdaad de scheidsrechter lag de bal op de stip. Dan de spanning….. bal goed leggen …. aanloop…. schot…. Jaaaaaaaa!!! Prachtig strak in de linkerhoek..3-2 rust.

In de rust een tactisch plan uit gedacht hoe we hun gevaarlijkste man konden uitschakelen. Met die taak het veld weer op. Nog 30 minuten alles geven en er vol voor gaan. Het ging weer gelijk op en DIOS werd sterker en sterker maar we hielden stand door onze uitmuntende keeper die 2 x fantastisch redde op schoten van de DIOS spits en ons in de wedstrijd hield.
Nog 10 minuten …. Nog 5min.. en toen een schot van hun spits iedereen hield de adem in…maar gelukkig de bal ging precies op de lat. Een zucht van verlichting ging door het kleine stadion. Nog 1.5 minuut volhouden en daar floot de scheidsrechter af. 3-2 !!

Jaaaaaaa !!!KAMPIOEN!!!! Iedereen rende gillend en juichend alle kanten op en tranen van geluk bij de spelers en langs de kant bij de supporters. De (kinder)champagne werd ontkurkt en het feest barste los. Deze jongens zijn gewoon kampioen in een leeftijdsklasse hoger. Het hele seizoen knokken tegen oudere jongens die 2 koppen groter zijn. Diep en diep respect voor deze groep. Gefeliciteerd allemaal ⚽️⚽️⚽️

Een trotse technische staf : Jan-Egbert , Edwin en Nick.

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …