Begin » Verslagen » JO15-1 speelt gelijk bij koploper sv Hillegom JO15-1

JO15-1 speelt gelijk bij koploper sv Hillegom JO15-1

Afgelopen zaterdag was ik als neutrale toeschouwer aanwezig bij de bovenstaande wedstrijd. Aan de aanwezige toeschouwers heb ik gevraagd om welke teams dit ging. Het bleek hierom de ongeslagen koploper Hillegom te gaan en de nummer 7 FC Aalsmeer. Ik verwachte dus een walk over voor Hillegom, maar schijn bedriegt.

Vanaf het eerste fluitsignaal, was niet te zien dat Hillegom de koploper was. FC Aalsmeer zetten meteen hoog druk, en drukte Hillegom meteen terug. Er kwamen wat aardige kansjes voor Aalsmeer, maar scoren lukte nog niet. Toch kwam Aalsmeer verdiend op voorsprong, al hadden ze wel de hulp nodig.
Vanuit een cornerbal kwam de bal bij de 2e paal terecht, en een verdediger raakte de bal verkeerd, en verdween in het doel 0-1. Hillegom probeerde het heft in handen te nemen maar Aalsmeer bleef de bovenliggende partij.
Na een prima onderschepping, counterde Hillegom snel richting goal van Aalsmeer. De linksbuiten van Hillegom kreeg een harde duw in zijn rug, en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Langs de kant werd al aangekondigd dat deze er inging, want de penaltynemer had een 100% score. Helaas voor de toeschouwers en Hillegom, schoot de speler de bal hard en hoog over. In het vervolg kregen beiden ploegen nog enkele kansjes, maar beide keepers wisten van geen wijken.
Zo word de rust gehaald, met een verdiende voorsprong van 0-1 voor Aalsmeer.

De tweede helft een ander spelbeeld, mede door een aantal wijzigingen bij Hillegom. De handige linksbuiten was een ware plaag voor de rechtsback van Aalsmeer. Alleen tot echte kansen kwam het nog niet, mede door goed verdedigen van Aalsmeer. Hillegom onderbrak op het middenveld een aanval van Aalsmeer, en counterde uitstekend. De bal kwam bij de handige linksbuiten terecht, die handig de back uitspeelde. Op het juiste moment speelde hij de meegekomen halfspeler in, die geweldig uithaalde en de 1-1 was een feit. Wie gedacht had dat Hillegom erop en er over ging, kwam er bedrogen uit.
Aalsmeer bleef gevaarlijk, en uit een uitstekende aanval, schoot de naar binnengekomen rechtsbuiten de 1-2 binnen. Het spel ging hierna op en neer, met voor beiden doelen gevaarlijke situaties. Aalsmeer kwam er heel gevaarlijk uit, via de rechtshalf, die een paar spelers handig passeerde, en in het strafschopgebied door 2 man van Hillegom onderuit geschoffeld werd. Hier maakte de uitstekend leidende scheidsrechter zijn enige foutje van de wedstrijd om Aalsmeer geen strafschop te geven.

Hierna werd het ietsje grimmiger in het veld, met over en weer aardige overtredingen. Hillegom begon de lange bal te spelen, en dit bracht uiteindelijk de 2-2 op het bord. Een vrije trap werd hard en hoog het strafschopgebied ingespeeld, en de bal viel voor Hillegom gelukkiger dan voor Aalsmeer, en de 2-2 werd binnengeschoten. Een minuut later floot de scheidsrechter voor het einde van een prachtige wedstrijd.

Na afloop hoorde ik dat Hillegom de promotie klasse in gaat, Jammer dat Aalsmeer hierin gaat ontbreken, persoonlijk had ik ze daar graag in zien spelen.

Beiden teams heel veel succes verder, en bedankt voor deze prachtige wedstrijd.

Groet, Joshua Berg

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …