Begin » Verslagen » JO15-1 – Volendam JO15-2 3-0 (1-0)

JO15-1 – Volendam JO15-2 3-0 (1-0)

Vandaag de wedstrijd tegen koploper Volendam. De aankomst van Volendam was wel indrukwekkend, er liepen een paar jongens tussen die qua lengte bij een JO17/JO19 niet zouden misstaan.
FC Aalsmeer had in aanloop van de nodige personele problemen. Patrick en Siep geblesseerd, en Jayson was met de familie naar Barcelona toe. Gelukkig was Rens Hulleman bereid om als wisselspeler aan te sluiten bij de O15. Dit betekende dat er in de opstelling het 1 en ander gewijzigd was. Ties ging centraal op het middenveld spelen, en Ivar werd vandaag de spits.
Net voor het begin van de wedstrijd, kregen wij te horen dat Rens om onverklaarbare wijzen niet speelgerechtigd was, wat een domper voor Rens, maar ook voor het team was.

Het begin van de wedstrijd was een beetje aftasten voor beiden ploegen. FCA, probeerde voetballend de oplossing te vinden, waar V.dam elke keer de lange bal hanteerde, en zo via hun snelle nummer 11 gevaarlijk te worden. In de 4e minuut liet deze speler zien dat hij sterk aan de bal was en vrij snel. Maar echt gevaarlijk werd hij niet door prima verdedigen van Ravi en Young. FCA nam steeds meer het heft in handen, en voetballend kwamen ze via de zijkanten prima door, wat best een aantal kansen opleverde. Bij de eerste kans werd er niet goed positieve gekozen door Ivar, en bij de 2e kans, schoot hij de bal vanaf 4 meter hoog over.

Volendam bleef volharden in lange halen gauw thuis, maar FCA had het achterin met Danny, Boy, Young Joon en Ravi prima voor elkaar, en smoorde elke aanvallende intenties. Boy kwam regelmatig goed op, waar V.dam geen antwoord op had, en samen met Ties waren zij een plaag voor de achterhoede van V.dam. In de 27e minuut kwam Boy wederom prima op door de as van het veld, en scoorde met een geweldig afstandsschot de verdiende 1-0. Even daarna liep Ravi een spierblessure op, maar speelde hij wel de eerste helft uit. Vanuit het niets, moest Rafael een afstandsschot van V.dam uit de kruising tikken. Dat was het enige wapenfeit van V.dam deze helft.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust. In de rust heeft Peter, kunnen regelen dat Kaj kon aansluiten bij ons, en Kaj kwam meteen in de ploeg voor Ravi die helaas niet verder kon. Young Joon nam de backpositie over van Ravi, en Kaj kwam in het centrum te staan. De tweede helft werd FCA steeds sterker, en via goed positiespel werd constant de vrije man gevonden. Ties begon steeds sterker te spelen op het middenveld, en met zijn prima acties en passen was het niet af te stoppen door V.dam. Toch duurde het nog lang voordat FCA het tweede doelpunt kon maken. In de 57 min kreeg FCA een vrije trap aan de rechterkant, Danny nam deze precies goed, en de bal viel achter de verdediging, waar Ties de bal oppikte en hem langs de keeper schoot tegen het netje aan 2-0. Volendam probeerde meer druk op de achterhoede van FCA uit te voeren, maar elke keer werden zij weggetikt, Mees en Ruben konden naar hartenlust als middenvelders aan aanvallen denken. Joep en Tijn hielden het prima breed als buitenspelers, en mede daardoor waren zij prima aanspeelbaar, en voor het nodige gevaar zorgen. Boy en Kaj zorgen in wisselwerking vanuit de achteras voor veel druk naar voren, en vanuit 1 van die aanvallen kwam de 3-0. Boy zetten de aanval op, wist Ties op het juiste moment in te spelen, die draaide zich knap vrij, speelde de bal prima diep op Joep, Joep haalde de achterlijn, legde op tijd terug op Boy, die de bal hard via de onderkant lat in het doel schoot 3-0.

Volendam liet zich helaas ook van zij slechte kant zien, een speler van hun vond het nodig om een racistische opmerking te maken, waar Boy terecht bij de scheidsrechter over klaagde. Daarna werd het wat onvriendelijker, wat ook resulteerde in een gele kaart voor hun nummer 17. Jammer dat dit gebeurde, want voor de rest was het een leuke sportieve wedstrijd. Na 72 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

FC Aalsmeer haalde een meer dan verdiende overwinning, en nam meteen de eerste plek over van Volendam.

Wij willen Bas Groenveld bedanken voor het afstaan van Kaj. Rens en Kaj bedankt, dat jullie je beschikbaar hebben gesteld voor de JO15-1.
En natuurlijk de supporters die in grote getallen aanwezig waren.

Met vriendelijke groet,
Rob Timmer

Bekijk ook

Spelers update (5) Zaterdag 1. Aanvaller Calvin Morena Valies maakt selectie compleet

Op de valreep heeft de technische commissie van de FC Aalsmeer (zat.) een goede slag …