Begin » Verslagen » JO15-1 wint Happy Football Vibes toernooi bij Roda’23

JO15-1 wint Happy Football Vibes toernooi bij Roda’23

Zondag 14 jan. jl speelde de O15-1 een toernooi bij Roda’23 in Amstelveen. Na 3 wedstrijden van 30 minuten, hebben we de 1e prijs mee naar Aalsmeer genomen. Dit was de 3e editie van een goed georganiseerd toernooi traditiegetrouw gekoppeld aan een goed doel, namelijk Stofwisselkracht. Tijdens de winterstop een paar lekkere potjes ballen is natuurlijk altijd goed, want 3 februari staat er nog een belangrijke wedstrijd tegen Overbos op het programma. Daar staat een ticket naar de promotiepoule op het spel.

FCA wilde een mooie bijdrage leveren aan het goede doel en de jongens nog een extra uitdaging geven. Daarom had de leiding bedacht om naast een bijdrage van de ouders ook de jongens zelf te laten doneren voor elke verloren wedstrijd. Deze extra motivatie heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat het team alles op alles zette om geen zeperd op te lopen.

Het speelveld bestond uit de 15-1 teams van SDZ, Overbos en de thuisclub Roda’23 (zondag). De eerste wedstrijd was tegen Roda. In het begin ging het nog wat stroef, maar na een minuut of 10 ging FCA beter combineren en had Roda geen schijn van kans. Het gevolg was een simpele 2-0 overwinning voor FCA, met goals van aanvoerder Jelle Lissenburg en Daan Kessler.

SDZ bleek de minste tegenstander, maar daarmee had FCA de grootste moeite. Weinig kansen gecreëerd, maar gelukkig ook niks weggeven. Resultaat een bloedeloze 0-0.

De laatste pot was van belang om meerdere redenen; 1) de dagwinst en 2) generale repetitie voor 3 feb. a.s.. De boomlange jongens van Overbos kwamen met hun maat 46 en 2 meter lengte vol vertrouwen het veld op. FCA was echter door hun trainer Bas Groenveld, nota bene ex trainer van Overbos, goed geïnstrueerd over de speelwijze van de concurrent. Vooral tijdens de opbouw werd er snel en door iedereen druk gezet, waardoor Overbos in de problemen kwam. De strijd ging FCA in ieder geval niet fysiek winnen, want onze jongens waren namelijk gemiddeld zo’n 3 koppen kleiner. Slim voetballen en snel handelen was dus de opdracht. En dat lukte. Na 30 minuten een keurige 2-0 op het bord met goals van Ties Kleerebezem en Jelle Lissenburg.

Al met al een geslaagd toernooi met een 1e prijs en een donatie van 150 Euro voor Stofwisselkracht overhandigd door de aanvoerder.

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …