JO19-1 promoveert niet naar de Hoofdklasse na 2e nederlaag

Afgelopen zaterdag speelde JO19-1 haar 2e wedstijd in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. De opdracht was simpel, na de nederlaag van vorige week moest er gewonnen worden om nog een rol van betekenis te spelen in de poule. Een nederlaag zou uitschakeling betekenen en ook een gelijkspel zou zorgen voor een bijna zekere uitschakeling.

 
We verzamelden ruim op tijd om samen te lunchen wat erg gezellig was, de sfeer was goed en de jongens waren gebrand op een goed resultaat.
Vandaag mochten we op het hoofdveld spelen en in samenwerking met Ruben Uithol waren er spelers van JO9 aanwezig die samen met onze jongens op mochten lopen. De scheidsrechter werkte graag mee aan een leuke opkomst die ook door de spelers en supporters van HSV uit Heiloo, onze tegenstander van vandaag, werd gewaardeerd. Het zonnetje scheen bovendien dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie middag.

 
Het in redelijke getalen opgekomen publiek zag een sterker HSV in de eerste 10 minuten. Toch was het FC Aalsmeer die de beste kansen kreeg al werden deze helaas niet benut, de keeper stond in de weg of de scherpte om af te maken was er net niet. Het was toch HSV die op voorsprong kwam in de eerste helft. Het verschil in kwaliteit was er niet zozeer, al liepen er een paar technische jongens bij, maar het viel wel op dat de mannen uit Heiloo wat rustiger waren aan de bal en in de keuzes die ze maakten. Dat het 0-1 stond met de rust was vooral aan ons zelf te danken, we vergaten ons zelf te belonen.

 
De 2e helft gaf een soortgelijk spelbeeld te zien. FC Aalsmeer werkte hard en creëerde zeker ook kansen die wederom niet werden benut. Weer was het HSV dat wel scoorde, de spits was attent en pikte de bal vlak voor onze keeper hem kon pakken uit de lucht en tikte deze in het lege doel, 2-0. Het werd nu wel heel lastig al bleven de mannen enorm hard werken. Kansen kwamen er ook maar HSV kwam via een gelukje op 0-3 omdat Pim de bal klem had maar helaas weer losliet, een ongelukkig moment voor onze doelman.

 
Dat het uiteindelijk nog 1-3 werd door uitblinker Daan was leuk voor de statistieken maar de overwinning van HSV kwam niet meer in gevaar.
Doordat WSV van ZOB won gaat de wedstrijd van zaterdag as in Wormerveer nog ergens over voor WSV.

 

Voor Aalsmeer is er niets meer te halen behalve het redden van de eer en het doen van onze sportieve plicht in deze laatste wedstrijd. Te hopen is dat de mannen zich nog 1 x kunnen opladen om een prachtig seizoen mooi af te sluiten! De beste kansen voor promotie in deze poule zijn voor HSV al heeft ook ZOB nog een kans.

 
Volgend seizoen voor veel spelers de overstap naar de senioren. Laten we hopen dat de boys verstandige keuzes maken en hun kansen en ambities in zowel de zaterdag als zondag selectie afwegen. Een keuze nu voor zaterdag of zondag betekent natuurlijk niet dat je of meerdere seizoen niet alsnog de overstap de andere kant op kan maken.

 
Aan Peter van Holstein de opdracht om ook volgend seizoen weer een goede klassering te realiseren in de 1e klasse en wie weet wel een titel of periodetitel. Zeker is in ieder geval dat Luuk van Beek na een periode van afwezigheid weer terug komt bij FC Aalsmeer. Wie weet volgen er nog meer spelers die samen met de huidige JO17 spelers en huidige JO19 eerste jaars er wederom een mooi seizoen van kunnen maken.

 

Marco Doeswijk

Bekijk ook

Zaterdag 1 wacht fraaie affiches

De indeling voor het aanstaande seizoen, welke vorige week vrijdag (13-7) officieel bewaarheid werd, levert …