Begin » Verslagen » JO8-2 neemt de cup met de grote oren mee naar huis

JO8-2 neemt de cup met de grote oren mee naar huis

Afgelopen zaterdag stond ons eerste toernooi op het programma bij KDO, prachtig zomer weer ideale omstandigheden voor een potje voetbal.

We zaten in de pool met allemaal JO8-1 clubs… beetje beangstigend maar we gingen van onze eigen krachten uit en zo was KDO onze eerste tegenstander, na het eerste fluitsignaal zetten we KDO onder druk en was het een misverstand in de verdediging van KDO die ons een penalty op leverde, Jayden ging achter de bal staan en nam deze ala Ronaldo en schoot deze hard boven in het dak van het doel terechte 1-0 voorsprong.

Aangezien de wedstrijden 20 minuten duurde gooide de jongens alle krachten in de strijd en gaven alles….KDO probeerde van alles maar stuitte steeds op de verdedigers Jayden Joep en Tygo en op Thomas onze top keeper …..maar FC Aalsmeer deed zeker niet onder van KDO denk sterker nog dat wij de betere ploeg waren.

Zo gaf Lukas een super mooie pas op Daniël en die verschalkte de doelman met een prachtig schot in de verre hoek 2-0 op de teller…Jestin was met ze snelheid super gevaarlijk en creëerde diverse kansen waar Nathan ook van kon profiteren die schoot de bal knap ik de bovenhoek en stonden we terecht met 3-0 voor…. dit was tevens ook de eindstand eerste wedstrijd met winst in de pocket, knap gedaan hoor👍

Wedstrijd nummer 2 was tegen Legmeervogels die de eerste wedstrijd ook gewonnen had dus we wisten wat ons te doen stond, beetje aftastend begonnen we aan deze wedstrijd maar kwamen door een zeer knappe goal van Lukas op voorsprong maar Legmeervogels liet het hier niet bij zitten en maakte er 1-1 van zo waren er goed opgezette aanvallen van onze kant die Jestin en Nathan diverse kansen op leverde maar helaas de score bleef uit…. Legmeervogels die kreeg ook diverse kansen maar Thomas stond zijn mannetje en hield ons in de race.

Na een diepe bal van Joep op Daniël en Daniël legde de bal gelijk breed op Jestin was het Jestin die de bal knap binnen schoot en stonden we weer met 2-1 voor, maar die vreugde was van korte duur want Legmeervogels wist er weer 2-2 van te maken dus de spanning was om te snijden toch wist Jestin er weer 3-2 van te maken in ons voordeel en hielden we lang stand en dachten we deze is in de pocket ….. toen klonk het laatste fluitsignaal maar in dat signaal was er net een schot gelost van Legmeervogels die nog onderweg was naar ons doel en die viel helaas binnen en zo was het toch nog 3-3 geworden.

Jongens waren een beetje teleurgesteld maar wiste wat hun te doen stond de laatste wedstrijd winnen want zowel Legmeervogels als FC Aalsmeer hadden op dit moment 4 punten, maar eerst was het aan Legmeervogels de kans om koploper te worden maar we zagen die verliezen van KDO dus de jongens hadden aan een punt genoeg tegen CSW… dus we begonnen vol goede moed aan deze wedstrijd, en gingen we opzoek naar de openingstreffer en die viel gelukkig heel vlot door een mooie pas van Tygo op Jestin die hem op zijn beurt weer voor gaf op Daniël en die wist de score te openen en stonden we 1-0 voor.

Toch door knap verdedigingswerk van Joep Jayden en Tygo wisten ze onze top keeper te passeren en stond het weer 1-1 we wisten dat we aan een gelijk spel genoeg hadden maar we wilde meer, Lukas wist de lat nog te raken, Jestin de paal dus het bleef spannend, tot dat er een uitbal was voor ons die Jayden voor ze rekening nam hij tikte de bal binnen de lijnen en vervolgens volgende daar een schot met die linker die binnen kant paal binnen vloog en was de vreugde groot met de 2-1 voorsprong.

Iedereen probeerde met man en macht die stand vast te houden en dat lukte, en zo waren we terechte toernooi winnaar geworden en hadden we onze eerste prijs binnen.

Leuk om te zien hoe jullie hier volledig in opgaan en door grote inzet en onze eigen kunnen de tegenstanders wisten te verslaan goed samenspel en inzicht en wilskracht maakte het verschil vandaag… trots op jullie boys👍👍👍

Groet Robin Schijf

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …