Begin » Verslagen » JO8-2 tegen Sporting Martinus JO8-1

JO8-2 tegen Sporting Martinus JO8-1

Dat de ene zaterdag de andere niet is hebben we afgelopen zaterdag weer mogen ervaren. Vorige week kregen de jongens van JO8-2 namelijk te maken met een nieuw fenomeen, dat verliezen heet. Het was nog niet eerder voor gekomen in hun prille voetbalcarrière en dat was dus ff slikken. En als je dan verliest dan moet je het ook goed doen, hebben ze denk gedacht want VVa Spartaan was met 9-0 te sterk. De eerste signalen kwamen bij ons al binnen toen de jongens bij aankomst de speeltuin verkozen boven de prachtige nieuwe kunstgrasvelden van VVA Spartaan. Toen in de kleedkamer ook nog bleek dat de tenues ongewassen in de tas zaten, sloeg de paniek lichtelijk toe. Normaal zeg je, niet zeuren je kan makkelijk twee keer in een tenue spelen. Maar voor diegene met een goed geheugen, de tenues waren gedragen tijdens de gigantische wolkbreuk de week ervoor die heel Aalsmeer weer even liet drijven. Dus nog een keer dragen was geen optie, dan maar in trainingspak. De wedstrijd verliep zoals de voorbereiding …. Het enige positieve van deze ochtend was het debuut van de nu nog in Champions League spelende Billy. Vrijdagavond laat werd hij opgetrommeld als reserve en uiteindelijk heeft hij de meeste minuten van iedereen gespeeld. Onvermoeibaar en onbevreesd heeft dit talent zijn visitekaartje afgegeven. In de kleedkamer werden wat tranen weggeveegd en voordat de eerste druppels uit de douchekop stroomde werd er weer overgegaan op de orde van de dag, hoe laat gaan we naar de Sinterklaasintocht. Ik hoop dat de schoenen worden gevuld met “inzet”, “motivatie” en “doorzettingsvermogen” want anders was dit niet de laatste verliespartij van het seizoen.

We zijn inmiddels een week verder en de volgende tegenstander is Sporting Martinus een fysiek sterke ploeg die tot nu toe mooie resultaten had neergezet. Met de wolkbreuk van 2 weken geleden nog in het achterhoofd waren er opvallend weinig ouders die zich ‘vrijwillig’ melden voor spelbegeleider. Uit eindelijk stond de vader van Duco op en ook hij kan nu “zeer bekwaam spelbegeleider” op zijn CV bij laten tekenen. De coaching werd vandaag alleen gedaan door ondergetekende. Er werd druk gespeculeerd langs de kant of de 9-0 nederlaag ertoe had geleid dat Jurgen het veld had moeten ruimen. Niks was minder waar, Jurgen was namelijk 5 minuten voor de wedstrijd overvallen door ze toen nog vrienden, voor een klassiek “vrijgezellen weekend”. De stand-in van Jurgen had een zieke thuis, dus gingen we met 1 coach en geen wissels de strijd aan. En strijd kwam er. Ik denk dat ik kan zeggen dat de eerste helft de beste helft is geweest van dit jaar. Strijd, combinatie voetbal, prachtige goals, uitstekend keeperswerk en vooral teamwork! Schitterend om te zien. Een door Jurgen ingestudeerde corner werd vandaag in perfectie uitgevoerd, zo was hij toch nog een beetje aanwezig. 4-1 stond het met rust. De 10 minuten daarna sloeg de vermoeidheid toe, omschakelen werd lastiger en posities werden niet meer gehouden. Met 5-3 op het scorebord en nog 10 minuten op de klok werd het toch nog ff spannend, maar de uiteindelijke 6-4 winst was dik verdiend.

Kaj, Max, Dex, Bram, Duco en Ravell jullie hebben het publiek vermaakt met heel veel inzet en met vlagen mooi voetbal en laten zien dat jullie het wel degelijk in je hebben om in deze klasse te overleven. Petje af. Volgende week met Luc erbij gaan we er weer vol tegen aan en staat WV-HEDW op het menu.

Bekijk ook

Spelers update (5) Zaterdag 1. Aanvaller Calvin Morena Valies maakt selectie compleet

Op de valreep heeft de technische commissie van de FC Aalsmeer (zat.) een goede slag …