JO8-2 verliest bij AFC

Zaterdag 1 December, de mooiste dag van het jaar, was het weer zo ver dat onze jongens de wei in mochten. Ditmaal stond AFC op het programma waar bijna heel Ajax begonnen is. Half 9, dus weer een vroegertje.

We moesten voetballen op een kunstgrasveld dat eigenlijk niet meer uit kunstgras bestond, het was bijna alleen maar rubber. Dit maakte onze jongens niets uit, maakte me meer zorgen om het tijdstip want de vroegertjes bevallen ons niet zo goed.
Het was AFC die de aanval opende en na 3 goede reddingen achter elkaar van onze keeper Thomas wisten ze toch de score te openen; zo zijn we weer wakker jongens.
Maar de achterstand was zo weer goed gemaakt, het was weer Lukas die vanaf de aftrap de bal gelijk het doel in schoot en zo stond het weer 1-1. Tot verbazing van de leider/spelbegeleider/waterman of wat die man ook was die langs de zijlijn stond…uhhhhh mag dat oje weer zo één die de regels niet weet, daar gaan we weer.
En dat bleek, zo werd er weer gescoord door AFC vanuit een uit bal die gelijk genomen werd als een voorzet en daar werd uit gescoord en stonden we weer 2-1 achter. In dribbelen zijn de regels maar daar wilde de beste man weer niks van weten, en zo werden onze jongens een beetje gefrustreerd.
En terecht al zeg ik het zelf, maar ja we moesten verder zo gingen we opzoek naar de gelijkmaker. Maar omdat we daar zo gretig naar opzoek waren was de verdediging zo lek als een mandje en kreeg AFC de beste kansen. Thomas en Joep konden nog net op tijd aan de handrem trekken en zo bleef het nog maar 2-1.

Jayden probeerde het een aantal keer van afstand maar kreeg de bal er niet in, zo was het ook Jestin en Nathan die een paar keer dichtbij waren maar het lukte ons niet om te scoren en zo viel die dan helaas aan de verkeerde kant weer door een direct ingespeelde uit bal 3-1 achter met nog zo’n 10 minuten te gaan.
Nu waren het Daniel en Tygo die de druk op gingen voeren, maar de kansen waren er wel, alleen net dat laatste zetje ontbrak steeds en zo werd het ook nog 4-1 voor AFC. De jongens bleven er in geloven, zo was het Jayden die 2 minuten voor tijd de bal direct in schoot naar Jestin en die schoot hem vervolgens op doel en ging die via een speler van AFC het doel in zo 4-2 dachten we…. maar wat was dat nou na 38 minuten je niet aan de regels te houden en met je telefoon te spelen werd het doelpunt afgekeurd want je moest in dribbelen???
Te gek voor worden en zo was de bom gebarsten en waren onze jongens helemaal van slag / boos / teleurgesteld en verbaasd en weer terecht dus werd er maar een einde aan de wedstrijd gemaakt en hadden we onze wedstrijd verloren, maar de spelbegeleider of wat die man ook was wist een oplossing we maken er 3-2 van zo is iedereen tevreden dacht hij en daar hebben we het dan maar bij gelaten en dropen onze jongens teleurgesteld het veld af.

Het is gewoon te gek voor woorden dat je dit steeds vaker ziet helaas en dat nog wel bij zo’n club als AFC, vind persoonlijk dat de verenigingen hier zelf zorg voor moeten dragen dat een ieder op de hoogte is van de spelregels en dat er dan ook echte spelbegeleiders/ouders in het veld staan met een hesje aan en een fluitje.

Zo nu de winterstop in jongens en dan zien we elkaar weer in Januari maar nog wel even 2 weekjes trainen boys.
Voor de rest wens ik via deze weg een ieder een goed en sportief uiteinde en fijne feestdagen.

Tot volgend jaar
Robin

Bekijk ook

Makkelijke overwinning FC Aalsmeer zondag op De Rotterdamse Leeuwen

Na een rustperiode van 4 weken! Hoe krijg je het verzonnen, speelde de FC Aalsmeer …