Begin » Verslagen » JO8-2 verslaat SDZ JO8-2

JO8-2 verslaat SDZ JO8-2

Zondagochtend, onderaan de trap ligt een gigantische 123Inkt tas. Hoe je het went of keert dat ding ligt altijd en overal in de weg. Maar gisteren heb ik hem expres daar neergezet zodat ik de hele dag herinnerd zou worden aan die prachtige wedstrijd van Aalsmeer Jo8-2.

Jo8-2 is een 7-tal fanatieke 7 jarige talentjes, dat vorig jaar nog Champions League speelde. Ze hebben allemaal hun kwaliteiten, maar zijn in de basis gelijkwaardig. Er steekt niemand bovenuit en valt niemand door de mand. Wat betekent dat ze elke wedstrijd het echt met ze allen moeten doen om tot een goed resultaat te komen. Vorig jaar werden er bekers op toernooien gewonnen, oefenwedstrijdjes met grote cijfers afgesloten. Er was dus een verwachtingspatroon van deze groep, daarom zijn ze ook in de hoofdklasse J ingedeeld, met 5 Jo8-1 teams en 2 Jo8-2 teams.

De eerste 5 wedstrijden werden tot ieders verbazing vrij makkelijk gewonnen tegen de Jo8-1 teams. Vaak begon de wedstrijd met mooi voetbal en eindigde het in iedereen wil scoren sfeer. Afgelopen zaterdag stond wedstrijd nummer 6 op het programma tegen SDZ Jo8-2. Dit team had ook alles gemakkelijk gewonnen en dit was dus DE wedstrijd. Niet alleen omdat het de twee beste teams uit de competitie zijn, maar nog meer omdat het de jeugdclub van onze leider Jurgen is. Voor hem is het daar allemaal begonnen.

De voorbereiding kon niet slechter. Begin van de week kwam Duco met het nieuws dat er in zijn grote teen een scheurtje zat, waardoor hij 3 weken rust moet houden. De donderdag training werd gekenmerkt door vocht, de regendruppels en tranen vloeide over het veld. En aangekomen bij SDZ zagen we dat er sinds Jurgen daar weg is gegaan er niet veel veranderd is. (behalve dat het niveau flink omhoog is gegaan) Weinig parkeerplekken, kleedkamer? “eigenlijk niet”, spelbegeleider? “doen wij niet aan”, tassen mee naar het veld, zachte ballen met inspelen. Enfin het was zo’n week.

We begonnen de wedstrijd met Thijs op doel die de geblesseerde Duco (die natuurlijk wel langs de kant stond, als toeschouwer) verving. Luc en Bram achterin, Dex op mid en de spits posities werd ingenomen door Ravell en aanvoerder Kaj. Max begon langs de kant, en die zag al snel dat er vandaag een ander kaliber tegenstander stond. Na een snelle 1-0 maakte wij gelukkig gelijk, de eerste time out was de stand 2-2. Toen het 4-2 werd, begon het in grote getalen meegereisde publiek lichtelijke zenuwachtig te worden, hield hier het sprookje dan op? Vanaf dat moment ging er een knop om, de individuen werden teamspelers, verdedigers bleven verdedigen, spitsen zakte mee terug en Aalsmeer kreeg controle over de wedstrijd. Dit resulteerde in doelpunten, bij 6-7 was het tijd, maar omdat er geen spelbegeleider was en het horloge van de trainer van SDZ na de laatste time-out opeens kapot was gegaan, wist niemand de juiste eindtijd. Er werd in overleg nog 2 minuten bijgetrokken. Toen we 6-8 maakte en er een corner voor ons ontstond zei de trainer “na deze corner stoppen we”. In de rebound werd deze corner ons 9de doelpunt maar hij werd afgekeurd (buiten de tijd). Zo zie je maar er zijn trainers nog fanatieker als ons.

De Jo8-2 van Aalsmeer ging naar huis met drie dik verdiende punten. Na een rommelige week was dit wel een heel mooi begin van het weekend. Er werd super goed samengespeeld en fel op de bal gejaagd. Zoals algemeen bekend word er bij de jeugd geen stand bijgehouden, om het spel plezier te bevorderen. Maar zoals nummer 14 ooit zei: “als je van iedereen wint word je kampioen”. Dus mochten wij heringedeeld worden na de vakantie. Spelen we a.s. zaterdag gewoon onze kampioenswedstrijd. En wat er ook gebeurd zaterdag, de prestatie die jullie neer hebben gezet de eerste 7 wedstrijden is echt boven verwachting. Ik moet stoppen, want ik hoor dat de wasmachine klaar is, kan ik mooi de shirtjes nog ff uithangen, en de wedstrijd nog 1x herbeleven.

Tot zaterdag!

Een trotse coach!

Bekijk ook

Spelers update (5) Zaterdag 1. Aanvaller Calvin Morena Valies maakt selectie compleet

Op de valreep heeft de technische commissie van de FC Aalsmeer (zat.) een goede slag …