JO8-3 pakt winst bij Koninklijk HFC

Zaterdagochtend verzamelen op de Dreef om te vertrekken naar Haarlem. Een paar weken geleden waren wij ook al welkom op dit sportterrein. Helaas werd er toen gelijk gespeeld. Het werd wel tijd dat JO8-3 een keer zou winnen. Afgelopen donderdag werd het team getraind door Stefanie ‘’demoedervanGuus’’ Schuerman.

De wedstrijd is begonnen zonder Britt, zij had namelijk Sinterklaasverplichtingen. Gelijk bij de aftrap kon je zien dat de kids er zin in hadden. Aan motivatie en plezier geen gebrek, zelfs niet als je wedstrijden verliest met 21-1, 17-1 of 15-1. Iedereen krijgt de taak om plezier te hebben en vooral niet op te geven. Dit was in de eerste minuten duidelijk zichtbaar. Met Nick ‘’van der Sar’’ van Kessel in het doel en coachend naar zijn verdediging kwam daar de eerste hoekschop. Max ‘’van Dijk’’ Levarth was niet te stoppen en stond goed op te letten, met een ferme trap schoot hij de bal naar voren. Helaas kwam de bal in de voeten van de tegenstander en deze begon weer aan de aanval. Via wat voeten van ons en van de tegenstander kwam hij voor de voeten van de spits van K.HFC. Deze kon hem makkelijk intikken. Wat een pech! 1-0 voor K. HFC. Geen paniek! De bal weer in het midden voor de aftrap leggen en doorgaan, gelukkig duurde het niet lang voordat het gelijk werd. Via een storende Tess ‘’de mug” Hulsebos. Laat mij even de bijnaam ‘’de mug’’ uitleggen. Stel je voor dat je lekker op een zomeravond voor je tent zit, schemerig en met een lichtje aan gewoon je ding aan het doen bent. Dan heb je altijd die vervelende mug die jou gaat zitten irriteren. Je kan slaan, weglopen, insmeren met muggenspray of zelf een kaarsje branden maar continu hoor je die mug die je niet ziet. Hij komt elke keer weer terug om je te irriteren, kortom vervelend!!!! Nou! Wij hebben Tess, dus elke tegenstander is nu gewaarschuwd, er is lekker niets tegen te doen! Tess had vanaf nu de taak om ‘’lekker vervelend’’ te doen.

Afijn, even terug naar de aanval. De bal belandt uiteindelijk in de handen van de keeper die behoorlijk van zijn stuk was. Door de slechte uittrap van de keeper rolde de bal voor de voeten van Finn ‘’van Persie’’ Spreeuw. Genadeloos strafte hij de fout af, 1-1. Het was Guus ‘’Stam’’ Reesink wederom op alle plekken van het veld hard aan het werk om alle ballen af te pakken en naar voren te stormen.

Het geloof was na de 1-0 niet weg maar de jongens (lees incl. Tess) gingen nu meer in zichzelf geloven dan voorheen. De jongens gingen elkaar helpen daar waar nodig was. Sloop er een verdediger weg van iemand dan was er wel een teamgenoot die dat zag en dat even ging oplossen. Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. Via wat tikkie takkie voetbal, dit keer waren er twee teams nodig voor tikkie takkie voetbal, kwam de bal voor de voeten van Felix ‘’Messi’’ Temme. De taak van Felix was om op het middenveld te blijven en in te spelen op de bewegende spitsen. Dit deed hij voortreffelijk. Met een mooie slalombeweging tikte hij de bal in het doel. 1-2.

Rust.

Wisseling van keeper. Nick in het veld en met Ruben ‘’hierisgeenbijnaamvoormaargewoonRubenwatbenjeverschrikkelijkgoed’’ Boogert in het doel begonnen we aan de tweede helft. Nick had goed gekeken hoe zijn team de eerste helft voetbalde en zelfs Nick ‘’Kuyt’’ van Kessel liep zijn benen uit zijn lijf om vanuit de spits in de verdediging te helpen.

Een lange bal van Ruben ‘’hierisgeenbijnaamvoormaargewoonRubenwatbenjeverschrikkelijkgoed’’ Boogert op Nick die inmiddels alweer voorin het veld te vinden was zorgde bijna voor de 1-3. Nick kreeg de bal iets te hoog waardoor de bal net over het doel ging. De volgende aanval was het wel raak. Via Tess ‘’de mug’’ Hulsebos kwam de bal bij Nick ‘’Kuyt’’ van Kessel, die een schot op doel waagde. Helaas ging deze bal mis maar in de rebound goed schoot Finn ‘van Persie’’ Spreeuw de bal in het doel, 1-3. Toen begonnen we aan de laatste 10 minuten, oftewel de Rubenshow. Met gevaar voor eigen leven gooide Ruben zich een aantal keer magistraal voor de bal en zorgde samen met een uitblinkende Max ‘’van Dijk’’ Levarth en Guus ‘’Stam’’ Reesink in de verdediging voor een 1-3 eindstand. Voor de coaches en voor de ouders was het de laatste 10 minuten nagelbijten. Ik weet zeker dat de ouders verschrikkelijk trots zijn op onze jongens (lees incl. Tess) en dat wij nu al uitkijken naar de volgende wedstrijd.

De complimenten van de tegenpartij richting Ruben zegt voldoende waarom hij Ruben ‘’hierisgeen bijnaamvoormaargewoonRubenwatbenjeverschrikkelijkgoed’’ Boogert heet! Jongens, jullie hebben goed gespeeld, om je heen gekeken en overgespeeld! Wij hebben mogen genieten van een echt team.

Coach Stefan en Eric

Bekijk ook

Makkelijke overwinning FC Aalsmeer zondag op De Rotterdamse Leeuwen

Na een rustperiode van 4 weken! Hoe krijg je het verzonnen, speelde de FC Aalsmeer …