Begin » Verslagen » JO8-3 sluit eerste poule af met winst op Roda’23

JO8-3 sluit eerste poule af met winst op Roda’23

De laatste speelronde van de poule, ditmaal een uitwedstrijd bij Roda’23. Vanwege dat meerdere teamleden in Oost wonen, verzamelen we in Bovenkerk. Na het omkleden gaan we naar het veld. We spelen, voor het eerst, op echt gras. Op zich geen probleem natuurlijk, maar dit leek al een tijdje niet gemaaid en is wat langer. Gelukkig is het heerlijk weer en schijnt het zonnetje. Het team van Roda bestaat uit allemaal meiden, kijken wat onze meiden (en jongens) daar tegenover kunnen zetten.
De eerste minuten is het vooral kluitjes voetbal, waarbij mede- en tegenstanders op 1 grote hoop spelen. Vanuit deze kluts zijn de eerste 2 kansjes voor Aalsmeer, maar verder dan de paal en net naast komt het nog niet. Gelukkig komt hier snel verandering in. Na een pass van Julia schiet Lyam met scherp en staat het 0-1 voor Aalsmeer.
Pas na de 0-1 komt Roda voor de eerste keer in de buurt van onze doelman, maar Thije is direct scherp en pakt de bal. Hij speelt de bal op Levi die met een goede pass wederom Lyam in een goede positie brengt, maar de keepster van Roda red. Bij de uitbal is de keepster minder gelukkig, ze gooit de bal rechtstreeks terug aan Lyam, die met dit cadeau wel raad weet: 0-2.
Na de time-out is het Dante die goed druk zet op de meiden van Roda en hierbij de bal veroverd, een pass op Lyam volgt en die maakt vervolgens zijn derde goal van de dag: 0-3. Ook de 0-4 volgt al snel en die is ook van Lyam. Na wederom een mindere uitbal van de keepster is het zelfs 0-5 door…. Juist wederom door Lyam. Hij wordt na deze goal direct gewisseld, want als je er al 5 hebt gemaakt, dan heb je je bijdrage wel geleverd.
Jasmijn, Desteney en Jens houden achterin de boel aardig op slot, maar toch komt Roda er heel af en toe doorheen. Dan hebben we altijd nog Thije, maar ook deze liet zich een keer passeren waardoor Roda van de 0 af kwam: 1-5.

De ouders lekker in het zonnetje. Is het al lente??

In het laatste kwart van de wedstrijd is Lyam toch weer binnen de lijnen gekomen en direct maakt hij zijn zesde goal van de dag: 1-6. Het laatste doelpunt van de wedstrijd is alleen niet van hem. Aalsmeer kreeg een corner welke genomen werd door Dante, die passde goed naar Julia, die de bal goed in het doel werkte en daarmee de eindstand op 1-7 bepaalde.
Vlak voor het laatste fluitsignaal was er nog wel een goed schot van Dante, maar de keepster stompte deze goed weg, waarna zijn rebound over het doel verdween.
Zo hebben we 6 wedstrijden gespeeld in deze poule en alleen verloren bij HSV. We gaan kijken wat de nieuwe indeling ons gaat brengen na de herfstvakantie.

Bekijk ook

Aalsmeer za1 verslaat koploper ESTO met ruime cijfers (1-5)

Het team van trainer Verdonkschot speelde zaterdagmiddag in Bodegraven tegen koploper ESTO. Vanaf het eerste …