Begin » Verslagen » JO8-3 verliest uitwedstrijd in tegen HSV’69

JO8-3 verliest uitwedstrijd in tegen HSV’69

Dit weekend speelde de JO8-3 in de Hoef bij HSV’69. Via polderwegen die we normaal alleen kennen van de autorally kwamen we bij het complex waar we hartelijk werden ontvangen. Na het omkleden werd er onderling een voorwedstrijdje gespeeld in de aanwezige voetbalkooi. Om 10:00 uur kon worden afgetrapt na het fluitsignaal van de scheidsrechter.
Het was HSV dat al snel op voorsprong kwam: 1-0. Gelukkig hadden we deze wedstrijd ook de beschikking over Bent, die normaal nog in de Champions League speelt, maar vandaag met ons mee deed als vervanger van de afwezige Julia. Bent pakte zijn kans en bij de eerste mogelijkheid schoot hij van een aardige afstand strak in de hoek waarna het weer gelijk stond 1-1.
Na wat kansjes over en weer floot de scheidsrechter alweer voor de time-out. Dit gaf de trainers Martijn en Bert de kans om wat laatste aanwijzingen te geven. Ondanks de aanwijzingen was het wederom HSV dat op voorsprong kwam. De bal ging hoog in het doel en door het net, al had iedereen wel gezien dat het een doelpunt was: 2-1. Ook het volgende doelpunt was van Hoefse makelij: 3-1. Aalsmeer kreeg via Dante, wederom Bent en Levi nog wel wat kansjes, maar tot een doelpunt kwam het niet. De grootste en spectaculaire kans was voor Lyam. De keeper van HSV schoot de bal ver naar voren, maar deze werd door Lyam opgevangen rond de middenlijn. Hij schoot die bal met een halve volley direct terug op het doel, maar de bal spatte via de keeper op de lat uiteen, alleen een corner volgde.

Met een 3-1 achterstand gingen we de rust in, maar in de tweede helft kregen we weer nieuwe kansen. Desteney was dichtbij met haar schot en ook Lyam zocht veelvuldig het doel van de tegenstander. Achterin werd weinig weg gegeven door Jens en Jasmijn en ook keeper Thije maakte menig aanval onschadelijk. Toch was het HSV dat nog 2 keer scoorde op bijna dezelfde wijze. De spits van HSV werd de diepte in gestuurd en die wist wel raad met deze kansen, 5-1.
Met het eerste verlies kwam de ongeslagen status ten einde, maar verliezen moet je ook leren. Geen van de spelers had er moeite mee en ze vonden het nog steeds leuk, dus dat komt wel goed.

Volgende week staat er een derby op het programma, RKDES uit Kudelstaart komt op bezoek in de Hornmeer, aftrap om 08:45 uur.

Bekijk ook

Aalsmeer za1 verslaat koploper ESTO met ruime cijfers (1-5)

Het team van trainer Verdonkschot speelde zaterdagmiddag in Bodegraven tegen koploper ESTO. Vanaf het eerste …