Begin » Verslagen » JO8-3 verslaat Roda’23 in kraker

JO8-3 verslaat Roda’23 in kraker

Afgelopen zaterdag mochten onze jongens aantreden tegen het talenten team van Roda’23 (JO8-3). Dit zijn jongens met veel talent, die vanuit de Champions League versneld worden doorgeschoven en het daardoor moeten opnemen tegen teams, met gemiddeld een jaar oudere jongens, zoals die van ons.

Aalsmeer trad weer aan met Mitch, Sem, Borg, Siem T, Siem M, Rami, Valentijn en Jayden.

Het is iedere week toch weer mooi om te constateren, dat wat er op de training wordt geleerd er in de wedstrijd soms ook uitkomt. Goed voorbeeld hiervan is het onder controle krijgen van de bal, wat bij iedere speler steeds beter gaat, waardoor het ook lukt om een mannetje te passeren, maar bijvoorbeeld ook om steeds meer samen te spelen en goed te passen en te schieten.

Zaterdag viel dit op zijn plek. De tegenstander was fysiek, maar ook voetbaltechnisch niet in staat om het onze jongens lastig te maken. Met een goed keepende Mitch als sluitpost stond het bij rust als 0-6. Na rust liep de score op naar 1-15.

Het is goed om te zien dat elke speler met zijn eigen kwaliteiten een waardevolle bijdrage levert aan dit resultaat.

Mitch ontwikkelt zicht steeds meer als keeper en houdt veel ballen tegen en schiet of gooit ze ook goed uit naar zijn medespeler. Sem speelt altijd een solide wedstrijd en zet voetbaltechnisch grote stappen waardoor hij ook regelmatig na een mooie actie zijn goaltje meepikt. Borg onderscheidt zich door zijn onderscheppingen, af en toe een schijnbeweging en ook door zijn overspel. Siem Terpstra is een mooie verbindingsspeler tussen verdediging en aanval en bij hem straalt het plezier er altijd af. Siem Muller is technisch vaardig, snel en een goaltjesdief pur sang. Rami wordt iedere wedstrijd beter, staat verdedigend zijn mannetje en laat aanvallend ook steeds meer zien. Jayden is moeilijk voor bij te komen en is aanvallend ook altijd gevaarlijk met een actie of een schot. Valentijn is een sierlijke voetballer met goede techniek een goed schot en een mooie passeerbeweging.

Natuurlijk zijn er ook nog genoeg dingen te verbeteren, maar dat neemt niet weg dat jullie dit toch al mooi kunnen!

Met complimenten van de tegenstander en de 3 punten in onze tas gaan we onze deze week voorbereiden voor de laatste wedstrijd voor de herfstvakantie tegen VVC. We proberen om ook die in winst om te zetten.

Jullie kunnen weer trots zijn op jezelf jongens.

Bekijk ook

Geslaagd trainingskamp Zondag 1 in Valencia

Een lang gekoesterde wens ging eindelijk in vervulling voor de zondagselectie van FC Aalsmeer…………… een …