Begin » Verslagen » JO8-3 wint derby van RKDES

JO8-3 wint derby van RKDES

Afgelopen zaterdag speelde JO8-3 een derby, tegenstander RKDES JO8-3 kwam op bezoek. Voor de wedstrijd hield trainer Bert in de kleedkamer nog een kort praatje. Trainer Martijn was afwezig, in afwachting van zijn Corona testuitslag.
Voor de wedstrijd kreeg spelbegeleider Andre 2 cadeautjes van het team, namelijk een eigen scheidsrechter fluit en een stopwatch, dit mede in het kader van de Week van de scheidsrechter.

Toen de wedstrijd begon was de eerste echte kans voor Aalsmeer. Lyam schoot goed op doel, maar de keeper van de Kudelstaarters hield de bal tegen. In de rebound ging het schot van Levi net naast.
Nog geen minuut later was het wederom een grote kans voor Aalsmeer en ditmaal was het wel raak, het schot van Lyam verdween nu wel achter de keeper: 1-0.
Verder werd er over en weer leuk gevoetbald, waarbij de keeper trainingen die keeper Thije tegenwoordig volgt al zichtbaar resultaat hebben. Meerdere pogingen van RKDES wist hij op tijd onschadelijk te maken door goed uit te komen.
Net voor de time-out ging Julia in haar eentje op het doel van RKDES af, maar ze kwam niet verder dan de paal.
Net na de time-out was het RKDES dat op gelijke hoogte kwam, we kregen de bal niet snel genoeg weg gewerkt, waardoor de RKDES aanvaller na flink druk zetten de bal achter keeper Thije kon werken: 1-1.
Bij een volgende aanval kwam Thije wederom goed zijn doel uit, maar botste hierbij met de RKDES speler en moest even vervangen worden door Dante die op doel ging. Dante had tijdens de trainingen al laten zien ook prima op doel te kunnen en liet dan ook geen enkele bal door. Tot de rust bleef het gelijk.
In de rust was Thije weer voldoende hersteld en keerde weer terug onder de lat en Dante in het veld. Dante ging ook direct mee naar voren en tekende voor de 2-1. De voorsprong duurde echter niet lang. Na wat prutswerk achterin waarbij Aalsmeer de bal niet weg kreeg, kwam RKDES wederom op gelijke hoogte, 2-2.

Na wat coaching van de kant werd het achterin wat anders neer gezet en kwam er weer meer rust in de opbouw. De voorsprong volgde ook voor Aalsmeer, door een doelpunt van Lyam werd het 3-2. Ook Levi kreeg nog een grote kans, maar zijn schot kwam op de paal.
Achterin werd afwisselend door Dante, Jasmijn en Jens menig aanval van RKDES er op tijd uitgehaald. Desteney was een goede stoorzender op het middenveld en kreeg ook nog een paar kansjes in de aanval, tot een schot kwam ze net niet door de ingezakte verdediging van de tegenpartij. Wel scoorde Julia tussendoor de 4-2.
Bij de laatste time-out wisselde RKDES van keeper. Deze keeper had veel moeite om een bal uit te schieten, waardoor menig bal werd opgevangen door onze aanvallers. Hier hadden we meer uit moeten halen, maar de ballen werden meer naast en over geschoten… Wel profiteerde Julia eenmaal: 5-2.
En aan het einde was het Lyam die zijn hattrick van de dag complementeerde 6-2.
Daarna werden de penalty’s door beide ploegen genomen en had het team nog een verrassing voor de spelbegeleider. Net als bij alle andere thuiswedstrijden dit weekend bij FC Aalsmeer kreeg ook onze spelbegeleider een mooi taartje als bedankje. Na het douchen werd de taart in de kantine gedeeld met het team, Scheids bedankt!!
Volgende week alweer de laatste wedstrijd van de poule, we gaan op bezoek bij Roda’23. De wedstrijd is om 09:00 uur in Bovenkerk.

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …