Begin » Verslagen » JO8-3 wint met dubbele cijfers van Sporting Martinus

JO8-3 wint met dubbele cijfers van Sporting Martinus

Net als vorige week speelde we ook dit weekend met de JO8-3 tegen Sporting Martinus. Vorige week uit tegen de JO8-8, maar dit weekend speelde we tegen de JO8-11. Onderling had de JO8-11 van de JO8-8 gewonnen, dus we konden wat tegenstand verwachten. We hadden er zin in, zeker nu in deze tijden het nog niet zeker was (is) of dit voorlopig onze laatste wedstrijd zou zijn.
We begonnen goed met het afjagen van de bal door Jasmijn en het voortzetten van Julia. Ook Dante maakte direct een sterke indruk door potentiële aanvallen onschadelijk te maken. Het eerste schot op doel bij Martinus kwam van Desteney, maar helaas kwam deze bal in het zijnet. Even later was het wel 1-0 door een doelpunt van Lyam. Kort daarna kon Julia de score verdubbelen en deed dat ook 2-0. Voorafgaand aan deze goal speelde Julia mooi in op Lyam die goed kaatste, zoals we ook op de training hadden geoefend.
Aalsmeer bleef de druk op Martinus houden en uit een corner van Dante wist Jens op doel te schieten, maar zijn schot ging rakelings naast. Bij het opnieuw in het spel brengen van de bal speelde de keeper te kort naar hun laatste man. Hij kreeg direct Julia in zijn nek die de bal goed ging afjagen. En met succes, ze veroverde de bal en schoot de bal in het doel 3-0.
Zoals hiervoor gemeld maakte Dante menig aanval onschadelijk, maar ook Jens kwam een paar keer 1 op 1 tegen een aanvaller te staan en wist deze pogingen goed te pareren. Verder werd het spel wel wat slordiger, waardoor we eventjes wat minder kansen en overwicht hadden. Keeper Thije bleef gelukkig wel goed opletten, zodat de spaarzame pogingen geen doelpunt werden. Na wat coaching kwam Aalsmeer weer meer aan aanvallen toe en hoe, want Desteney ging 1 op 1 op de keeper af, maar schoot misschien ietsjes te vroeg, waardoor de bal voor de keeper was. Twee tellen later was het alsnog Desteney die scoorde. Haar eerste echte doelpunt van het seizoen!! Tussenstand en tevens ruststand: 4-0.

de coachjas werd regelmatig door de wisselspelers gebruikt om even op te warmen….

Na rust werd de druk op Martinus verder opgevoerd en kwamen de Amstelveners er steeds minder aan te pas. De 5-0 en 6-0 waren van Lyam. De 7-0 kwam van invaller Deniz. Hij viel in omdat we vandaag maar 1 wissel hadden doordat Levi helaas ziek was. Tijdens de wedstrijd was Jasmijn wat geblesseerd geraakt, waardoor Deniz ons kwam ondersteunen, zodat we tenminste wel 1 wissel hadden.
Martinus kon weinig potten meer breken, dus werd afgesproken dat verdediger Jens de diepste spits zou worden, hij had immers ook nog niet gescoord dit seizoen. Na een paar pogingen, was het dan ook zover. Jens tekende voor de 8-0. En eigenlijk nog wel belangrijker, hij mocht die dag gaan eten bij het restaurant met de gouden bogen, want dat was zijn afspraak met z’n ouders.
Na het doelpunt van Jens maakte Julia nog de 9-0 en net voor het eindsignaal maakte Lyam de 10-0. Voor het eerst 10 doelpunten in 1 wedstrijd, als trainers zijn we natuurlijk trots op deze kids. In eerdere wedstrijd is wel veel gewonnen, maar altijd met klein verschil. Vandaag was niet alleen het krachtsverschil tussen beide teams groot, maar ook het eigen samenspel zag er goed uit!!
De penalty’s werden op verzoek van de tegenstander en in verband met de regen en kou overgeslagen en direct werden de warme douches opgezocht.

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …