Begin » Verslagen » JO8-3 wint uitwedstrijd van Sporting Martinus

JO8-3 wint uitwedstrijd van Sporting Martinus

Afgelopen zaterdag speelde de JO8-3 van FC Aalsmeer een uitduel in Amstelveen bij Sporting Martinus JO8-8. Aangezien de kantine en kleedkamers momenteel worden gesloopt hadden de kids zich thuis al omgekleed. Na het uittrekken van de trainingspakken aan de zijlijn kon direct de warming-up beginnen. Een mooie “tijdswinst”, want we moesten al vroeg verzamelen. De wedstrijd startte namelijk om 08:30 uur.

In de eerste helft was het wat rommelig aan de kant van Aalsmeer. Misschien door het gebrek aan supporters langs de kant, want zoals bij iedereen bekend is dat niet meer toegestaan momenteel. Alleen de trainers en 2 rij-moeders (Nogmaals bedankt!!) waren vanuit Aalsmeer afgereisd met het team. Na de nodige aanmoediging en coaching kreeg het team toch nog enkele kansen. Het eerste schot op doel was van Levi, maar miste wat kracht om het de keeper lastig te maken. Levi had enkele momenten later een goede pass in huis naar Lyam, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Weer een aanval later was Julia heel dichtbij. Ze omspeelde vanaf de buitenkant de keeper, maar schoot de bal helaas voorlangs.
Aan de andere kant werd af en toe wel balverlies geleden, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de spelers van Sporting Martinus niet. Als er een bal tussendoor kwam, dan was deze steevast voor keeper Thije.
Op slag van de eerste time-out (na 10 minuten) kreeg Lyam vanaf rechts een mooie mogelijkheid, zijn schot in de verre hoek was niet meer te houden voor de Amstelveense keeper, waardoor de voorsprong een feit was: 0-1.

Na de time-out begon het beter te lopen, al moeten we soms nog leren de bal alleen af te willen pakken van de tegenstander en niet van ploeggenoten…. Zo ging Levi op het doel af, maar werd de bal voor zijn voeten weg geschoten door Julia. Haar schot was wel een doelpunt (0-2), maar wat als Levi zelf had geschoten….
De teller begon inmiddels sneller te lopen, Lyam tekende voor zijn tweede van de dag: 0-3.
Ook tegenstander Sporting Martinus had zo z’n uitbraken, waarbij ze zelfs tot score kwamen. In een snelle counter wist de aanvaller met een geplaatst schot in de verre hoek een doelpunt te maken 1-3.

Na rust kwam Martinus direct met een schot vanaf de aftrap, maar een doelpunt werd het niet. Zowel Jens als Desteney waren sterk in het storen van de tegenstander en kraakte menig aanval. Ook het onderling passen loopt steeds beter, na een goede pass van Lyam ging het schot van Levi in het zijnet.
Dante speelde zijn tegenstander voorbij door deze eerst op het verkeerde been te zetten met zijn mooi uitgevoerde schaarbeweging, het daarop volgende schot van Lyam ging alleen helaas net naast, waarna de spelbegeleider seinde voor de time-out.

In het laatste kwart kwam Aalsmeer nog 3 keer tot score, dankzij Julia, Dante en nogmaals Julia. Dat Martinus niet meer tot score kwam was ditmaal de verdienste van Jasmijn, ze verdedigde goed en was menig maal een flinke sta in de weg die goed druk zette. Levi schoot wederom in het zijnet, nu alleen aan de andere kant van het doel. Als je zo door blijft gaan, dan kan dat doelpunt niet uitblijven!
Komende zaterdag een nieuwe kans, wederom tegen Sporting Martinus, alleen nu komt team JO8-11 op bezoek in Aalsmeer. Helaas mag u niet komen kijken, daarom volgende week weer een verslag 😉


Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …