Begin » Verslagen » JO9-1 tegen De Meern JO9-1

JO9-1 tegen De Meern JO9-1

Zaterdagochtend 7;30 ging de wekker, er mocht weer gevoetbald worden. En wat is dan het eerste wat je denkt als je ’s morgens wakker wordt, inderdaad: Kerstboom of Dobbelsteen??? Onder de douche: Kerstboom of Dobbelsteen??? Ontbijt: Kerstboom of Dobbelsteen??? Dat is een lastig vraagstuk zeker als je woensdag de oefenwedstrijd tussen FC Aalsmeer JO9-1 en Alphense boys JO9-1 had gezien. Voor de wedstrijd vertelde de trainer dat we de eerste 20 min. in het vertrouwde kerstboom systeem gingen spelen en de laatste 20 min. in een dobbelsteen.

We speelde in Alphen op echt gras wat natuurlijk al wat fysieker is dan kunstgras, maar dit ging echt alle perken te buiten. Vanachteren neerhalen, slidings op knie hoogte, schelden, valsspelen enz. Na tien minuten spelen kwamen we er achter dat het echt een oefenpot was en zeker geen vriendschappelijke wedstrijd. Het publiek van de tegenstanders was ook nadrukkelijk aanwezig en stond meer in het veld dan buiten. Maar ook het meegereisde Aalsmeer publiek kon zich het tweede kwart niet meer inhouden, teksten als “koekje van eigen deeg” en “nee, kijk eens wat jullie kinderen doen” vlogen over het veld. Een goed geplaatste goal van Luca, een bij de eerste paal ingetikte corner van Roy en een goed afstandsschot van Bram, bracht de stand na 20 min. op 5-3.

Moe en vol emotie moesten de kids er van overtuigd worden dat er wel degelijk nog gewonnen kon worden en dat de spelbegeleider de 2de helft echt wel eerlijker ging fluiten, en dat er ook nog eens in de dobbelsteen gespeeld moest worden. En of het door de dobbelsteen kwam of dat iedereen het zielig vond voor Lukas (die de wedstrijd al uitschopt was), of door de Punica in de bidon van Mohammed. Maar er werd 20 min. gestreden voor elkaar en gevochten voor elk duel. Met als resultaat een mooie goal van Luca, een vrije trap van Roy en een hattrick voor Mohammed. Ik heb veel wedstrijd zien keren in me leven, maar dat jongetjes van 8 jaar zo’n veerkracht tonen tegen zo’n vervelende ploeg, petje af!!! En dat geldt niet alleen voor de doelpuntenmakers maar ook voor Thijs, Finn, Dex en Lukas die allemaal 120 procent gaven.

Terug naar de fietstocht richting Beethovenlaan: Kerstboom of Dobbelsteen??? De Meern stond vandaag op het programma en naar onze inschatting kon dat wel eens de te kloppen ploeg zijn. Mark begon zijn betoog in kleedkamer 16 met veel complimenten, maar dat er vandaag weer een ander soort ploeg tegenover ons zou staan. Hij verloste me eindelijk van dat verschrikkelijke vraagstuk en koos voor de dobbelsteen. De eerste 10 min. gingen heel goed er werd al wat meer samenspel zichtbaar en er ontstonden ook vele kansen. Maar soms heb je van die dagen dat hij er gewoon niet in wil, en dan moet je uitkijken dat de tegenstander geen countergoal maakt. Dit gebeurde helaas wel, maar niet voor dat Luca de 1-0 op het bord had geschoten. De tweede tien minuten waren zakelijk en saai met kleine kansjes over en weer. Na wat opbeurende woorden in de rust en 3 gelukte “bottle flips” waren de jongens er klaar voor om deze wedstrijd binnen te halen.
Samenspel werd er geëist en samenspel kwam er. Een prachtige combinatie beginnend bij Dex, via Roy naar Luca die met een subtiel hakje Mohammed voor de goal zette. Mohammed twijfelde geen moment en liet de meegelopen Bram links staan en schoot hem in de verre hoek binnen. Bram liep wat mokkend terug, want hij wilde score! De spelbegeleider Marcel die uitstekend de wedstrijd aanvoelde, verzekerde hem jouw goal komt nog. Nog geen minuut later stond het Aalsmeer publiek weer op de banken want het was inderdaad Bram die de 3-1 binnen schoot. De laatste minuten werden nog onnodig spannend door dat er een rommelige goal van De Meern in het doel rolde. 3-2 met nog 2 minuten op de klok. Gelukkig waren het Finn Lucas en Thijs die deze minuten pakten om te laten zien waarom hun in J09-1 zitten, en konden we met ze allen weer 3 punten bij schrijven.

Volgende week Bussum!!!

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …