vrijdag , 26 april 2019
Junior Tiller in de eerste helft met een schot op doel.

Kansloze missie Zaterdag 1 in Hoorn

Welgeteld 3 kansen voor Zaterdag 1 in Hoorn bij Zwaluwen’30. Dat was de beangstigende oogst na 90 minuten voetbal tegen Zwaluwen’30. De 2-0 nederlaag was een normale uitslag doordat de thuisclub voorin net even wat meer klasse in huis had. Niettemin waren de tegengoals lachertjes.

Calvin Koster was weer teruggekeerd na een blessure. Voor de rest dezelfde spelers als tegen Huizen vorige week. De eerste helft was er één met veel fysieke duels en maar weinig kansen. De thuisclub, 3 punten minder op de ranglijst, toonde voorin veel meer inzet en wil. Dat was het verschil van de dag. De amper 200 toeschouwers namen het allemaal voor lief.

Voorin hadden er deze middag diverse spelers een snipperdag genomen. Toch vreemd als je al weet dat er volgende week een vrij weekend is. Zelden aanvallers zo apathisch zien voetballen als in Hoorn. Geen balvastheid, geen power, geen zin misschien.. Op deze manier zou er nooit gescoord worden en dat kwam ook uit.

De thuisclub kwam na 35 minuten op 1-0. Een aantal spelers van Zaterdag 1 hielp daarbij een handje door na een terecht fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter de Waard nog even door te blijven ouwehoeren. Met als gevolg niet opletten en dus werd de vrije trap snel genomen en zo kon Mukthar Suleiman hard binnenschieten. Hoe zonde en knullig. Het overkomt Zaterdag 1 weer.

Na de rust was er echt wel een aantal spelers die er voor wilden vechten om tot een goed resultaat te komen, maar het was allemaal niet goed genoeg. Zwaluwen’30 was meestentijds een stapje eerder. Na 70 minuten besliste Thomas Schaap de wedstrijd door heel simpel de 2-0 binnen te schieten. De manier waarop hij een 1-tweetje promoveerde tot doelpunt geeft te denken. Ook hier stond de verdediging te schutteren als een vierdeklasser. Trainer Cor probeerde het nog met Chelton Linger en Jordy de Groot maar het was allemaal niet genoeg.

Daan van Huffel wist het tij met zijn inzet ook niet te keren

Het is bijzonder jammer dat het spel van Zaterdag 1 geen houvast biedt tot een goede serie. Het is veel te wisselvallig. Net zo wisselvallig als de gehele competitie tot nu toe. Daardoor is het gat met de koploper slechts 4 punten. Dat dan weer wel. Maar met een beetje vastigheid had je spekkoper kunnen zijn. Dat dringt helaas te weinig door bij de spelers.

Voor uw scribent is dit met deze resultaten die met de week als een blad aan een boom omkeren de moeilijkste baan die er is..

Volgende week is er geen competitievoetbal. De week erna komt AFC naar Aalsmeer. Zij kunnen bij winst de 1e periodetitel veroveren. Iemand moet het doen..

Foto’s Ton van Eenennaam

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

FAVELA STREET clinic 19 mei, check het laatste nieuws om je aan te melden…

Maandagavond 8 april hebben wij Rocky mogen ontmoeten bij FC Aalsmeer. Met haar komst op …