Begin » Verslagen » Knap gelijkspel JO15-2 tegen Hercules Zaandam
Met kunst en vliegwerk wordt een HZ-treffer voorkomen.

Knap gelijkspel JO15-2 tegen Hercules Zaandam

Zaterdag 19 februari stonden er vanwege de voorjaarsvakantie bij FC Aalsmeer maar twee jeugd wedstrijden op het programma. In een stevige wind werd er om 12.15 uur afgetrapt tussen FCA JO15-2 tegen Hercules Zaandam JO15-1. De HZ boys (naam ingekort) gingen als een raket van start, aanval na aanval golfde op de FCA-defensie. Goed combinerend speelden de HZ-boys zich in de 7e minuut door de FCA-defensie, het HZ-schot op doel was te machtig voor FCA-keeper Jonah 0-1. FCA leek rijp voor de slachtbank maar de FCA-boys raapten zich bijeen en gaven zich niet gewonnen.
Met goed spel van beide kanten lag de wedstrijd nu geheel open. In de 25e minuut gaf een FCA-verdediger een lange terugspeel bal op keeper Jonah, de bal werd afgeremd door de wind waardoor keeper Jonah zijn doel uit snelde om de bal weg te schieten en een attente HZ-aanvaller sprintte ook naar de bal, was eerder bij de bal, speelde zich langs keeper Jonah en liep de bal in het verlaten doel 0-2. Deze domper werd door de FCA-boys goed verwerkt want twee minuten later wist FCA-aanvaller Lennard uit een scrimmage voor het HZ-doel de bal in het HZ-doel te frommelen 1-2. Dit was ook de ruststand.

FCA-aanvaller Daan legt HZ speler in de luren.
HZ-schot wordt door keeper Jonah onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft waren de teams gelijkwaardig, snelle aanvallen gingen heen en weer met kansen voor beide teams. HZ hanteerde diepte passes op hun snelle voorhoedespelers, maar de FCA-verdedigers met Brian, Stein en Thijs anticipeerde daar goed op en maakten menig HZ-aanval onschadelijk. In de 30e minuut kwam een HZ-uittrap van de keeper voor de voeten van FCA-spits Donny , met een prachtig boogschot vloog de bal in het HZ-doel 2-2. De laatste minuten probeerden de HZ-boys met gevaarlijke aanvallen de winst te forceren. Met kunst en vliegwerk wisten de FCA-boys met de goed keepende Jonah het gelijkspel over de streep te trekken. Proficiat boys!

FCA-speler Mick ramt de bal weg voor HZ-aanvaller.
FCA-verdedigers Domink en Rafael blokken samen een HZ-aanvaller.
FCA-aanvaller Lorenzo wordt door HZ-speler opgevangen.

Verslag + foto’s:  Ruud Meijer

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …