Begin » Verslagen » Laatste speeldag Champions League

Laatste speeldag Champions League

Afgelopen zaterdag had de jongste jeugd van de Champions League de laatste speeldag van het seizoen. Aangezien de overige teams al klaar waren, was het rustig op het complex en kon deze laatste speeldag op het hoofdveld worden gespeeld. Extra leuk was het om te zien dat er een hoop (groot-) ouders bij waren als toeschouwers en dat het zonnetje heerlijk scheen 🙂
Jammer genoeg was (hoofd)trainer Karel vandaag niet aanwezig, maar op afstand via de groeps-app liet hij wel van zich horen.

Voordat de teams konden worden ingedeeld, werden er nog door de twee fotografen van het team een afsluitende teamfoto gemaakt voor de tribune. Van deze gelegenheid willen we dan ook nog even gebruik maken om opa Jacques te bedanken voor al zijn mooie foto’s dit seizoen. Normaal is hij als fotograaf verbonden aan Ajax, maar dankzij zijn kleinzoon heeft FC Aalsmeer inmiddels ook een plekje bij hem veroverd. Ook vader Erwin wordt steeds beter bedreven in het maken van actiefoto’s vanaf de zijlijn, hetgeen voor alle ouders die er niet bij mochten zijn (i.v.m. corona), toch een leuke aanvulling was iedere keer om de kids te zien voetballen. En tevens een leuke blijvende herinnering! Bedankt mannen.
Ook een speciaal woord van dank voor moeder Jacqueline. Waar bij de meeste teams de teamtas wekelijks wisselt voor de wasbeurt, gaan de shirtjes van de Champions League wekelijks mee met Jacqueline en komen ze weer schitterend schoon gewassen terug. Jacqueline heel erg bedankt hiervoor!

Daarna was het dan toch echt tijd om de teams in te delen en om lekker te gaan voetballen. Daarvoor waren we tenslotte gekomen. De 8 teams werden verdeeld over de 4 veldjes en de wedstrijdjes konden beginnen. Bij het door wisselen van de teams werd ook nog even snel wat gedronken, want het was heerlijk warm. Na 4 wedstrijdjes werd het tijd voor de afsluitende penalty’s. Trainer Jeroen nam plaats op doel en alle spelertjes namen plaats in de rij, ook werden de aanwezige broertjes en zusjes in de rij opgenomen, want iedereen wilde wel even een penalty nemen. De keeper pakte geen bal klemvast, dus uiteindelijk gingen alle pogingen (in ene of via de rebound) in het doel.
Afsluitend werd er nog gezongen voor de jarige Dingeman en kregen alle kids een traktatie. Ook vanuit de club kregen de kids een traktatie. Jeugdvoorzitter Ruben had voor alle spelertjes een Raket-ijsje om de zomer in te luiden.

Tot slot noemde trainer Bert de kinderen naar voren die vanaf komend seizoen in de Onder8 gaan spelen. Deze kinderen kregen een heuse Champions League medaille. Ook alle kinderen die volgend jaar nog in de Champions League blijven spelen kregen zo’n mooie gouden medaille. De medaille hebben de spelers allemaal dik verdiend, want als je ziet hoeveel deze spelertjes vooruit zijn gegaan in hun ontwikkeling, dat is mooi om te zien. Niet alleen qua spel, maar ook op mentaal en sociaal gebied. Voor ons als trainers een wekelijks genot om mee te werken!
Als allerlaatste werden de trainers door de nodige ouders verwend met een presentje hetgeen zeer zeker op prijs werd gesteld. En daarmee was het seizoen echt afgerond!

Voor nu iedereen een heel fijne vakantie gewenst en dan zien we elkaar na de vakantie weer terug op en langs de velden bij de Onder8 of de Champions League.

Groet,

De trainers
Bert, Dion, Jeroen & Karel

Foto’s: Erwin Verschoor & Jacques Kattenburg

Bekijk ook

JO10-2 ongeslagen in regiocup

Wat een raar seizoen hebben we weer achter de rug, van wel voetballen tot weer …