Begin » Verslagen » Laatste wedstrijd JO9-1 in eerste ronde tegen Jonathan JO9-1

Laatste wedstrijd JO9-1 in eerste ronde tegen Jonathan JO9-1

De laatste wedstrijd van de eerste ronde stond alweer op de agenda. Er werd in de loop van de week weer een bladzijde toegevoegd aan de steeds dikker wordende corona map. Deze week geen voetbal vaders langs de kant, geen gillende voetbal moeders, geen tegenstanders die “afstand” roepen, geen spelbegeleiders, niemand die het veld uitzet en niemand die koffie haalt voor de coaches, help!! Gelukkig wilde Marcel de rol van spelbegeleider nog een keer op zich nemen en ook het veld uitzetten is gesneden koek voor hem. Was sowieso een belangrijke dag voor hem, want taal technisch stonden er vandaag twee zoons tegenover elkaar op het veld. Lukas meldde dan ook gevat dat hij vandaag niet van zijn broer (Jonathan) ging verliezen.

De eerste tien minuten gaan eigenlijk elke week goed. We beginnen fel en spelen goed van uit de organisatie. Er werd bij vlagen goed gecombineerd en dat resulteerde dan ook in een goede goal van Mohammed. Extra zuur was het dan ook dat Jonathan zonder enige kans toch op 1-1 kwam, een soort veredelde terugspeel bal werd verkeerd ingeschat door Thijs en rolde heel lullig het doel in. Er was eigenlijk geen rede tot stress want we waren een stuk sterker dan Jonathan. Er zat samenspel in wat leidde tot prachtige aanvallen. Luca die van rechts, de opkomende Mohammed bediend en die dan niet blind schiet maar de bal terug legt op Dex, die vervolgens hard op de dwarsligger schoot. Voor rust bediende Thijs met een bekeken uittrap Luca die geen seconde twijfelde en de 2-1 binnen schoot. Je verwacht dan een bescheiden gejuich van Mark en mij, misschien nog een gebalde vuist van de spelbegeleider, maar toen de bal het net raakte, begonnen de bomen te schudden en kreeg de term oerwoud geluiden een geheel nieuwe betekenis. Toen wij ons omdraaide bleken er toch wat fanatieke supports zich te verschuilen in de bosjes, er was zelfs op vrijdag een gigantisch spandoek gefabriceerd. Met 2-1 gingen we aan de limonade, was het eerste rust moment zo zelfverzekerd, nu voelde dat anders, er werd niet meer gecombineerd, iedereen deed maar wat en er hing iets van gemakzucht in de lucht. De enige die daar geen last van had was Lucas, die hield woord en heeft van seconde 1 tot het laatste fluitsignaal alles gegeven. Er werd wat gewisseld en de tweede helft was koud begonnen of  fc Aalsmeer mocht alweer twee keer aftrappen. 2-3 binnen de minuut, het werd stil in de bosjes en stil langs de kant, het zal toch niet weer. Iedereen werd weer bij de les geschreeuwd en we gingen op zoek naar de gelijkmaker. Bram die een moeilijk wedstrijd beleefde mede omdat de tegenstanders bijna allemaal sterker waren dan hem (wat niet vaak voor komt), probeerde van alle hoeken op doel te schieten. De sterk keepende sluitpost van Jonathan had echter overal een antwoord op, ook op de schoten van Roy die toch regelmatig snoeihard waren. Toch moest hij nog 1x de touwen in om de bal eruit te halen, Luca zette met een bekeken schot de 3-3 op het bord. De energie die er toen los kwam was de energie die eigenlijk de hele wedstrijd gemist werd. Finn kwam er nog in voor Dex de laatste 3 minuten voor wat meer aanvallende impuls, wat resulteerde in 2 hele grote kansen, maar de bal wilde er niet in. Tot overmaat van ramp kwam er door geklungel achterin ook nog eens een tegen doelpunt. Weer stonden we met legen handen en weer was de uitslag 3-4.

Jongens, we hebben 4 hele goede wedstrijden gehad en 1x een hele goede tegenstander. 4-3, 3-2, 0-11, 3-4, 3-4 zijn uitslagen die ons vertellen dat we op het juiste niveau zitten, want we zijn maar 1x kansloos geweest. Met de wetenschap dat er een nieuw systeem wordt gespeeld en 2 nieuwe jongens bij het team zijn, op het hoogste niveau, kun jullie alleen maar trots zijn. Iedereen is het er over eens, het kan nog veel beter, dus kun je nagaan waar wij straks naar toe gaan groeien.

Mark en Barry

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …