Begin » Geen categorie » FC Aalsmeer steunt  Favela Street; meld je aan voor de clinic op 19 mei en ontmoet Rocky alvast op 8 april!!

FC Aalsmeer steunt  Favela Street; meld je aan voor de clinic op 19 mei en ontmoet Rocky alvast op 8 april!!

Favela Street is een opleidingsprogramma voor jongeren om zelfstandige voetbalcoaches te worden binnen hun eigen wijken, zodat zij zelf activiteiten kunnen organiseren voor hun gemeenschappen.

FC Aalsmeer is altijd maatschappelijk bezig en vindt het daarom erg belangrijk om voetbal toegankelijk te maken voor iedereen. Om maatschappelijke betrokkenheid van de club nog meer vorm te geven heeft FC Aalsmeer gekozen om een samenwerking aan te gaan met powervrouw Roxanne Hehakaija (ook wel bekend als Rocky), de eerste en enige vrouwelijke lid van ’s werelds beste straatvoetbalteam, de Street Legends.

Favela Street zet zich in voor jongeren in sloppenwijken en biedt hen een betere toekomst. De hoofdgedachte achter Favela Street is: ‘Creating a new generation of strong role models through the power of street football’. Deze gedachte past bij het maatschappelijke verantwoordelijkheid van FC Aalsmeer. Met het project biedt Favela Street een programma aan voor jongeren om zelfstandige voetbalcoaches te worden binnen hun eigen wijken, zodat zij zelf activiteiten kunnen organiseren voor hun gemeenschappen. Naast het worden van coaches, bieden zij deze rolmodellen onderwijs en werkgelegenheid voor verdere ontwikkeling van hun sociale vaardigheden. Door het delen van hun ervaringen, worden de jongeren bewust gemaakt van het aannemen van een positieve en constructieve houding, die hen in staat stelt om een rolmodel te zijn voor hun collega ‘s.

Favela Street is actief in o.a. Brazilië, Haïti, Curaçao en Nederland.

Roxanne Hehakaija is de eerste en enige vrouwelijke lid van de Street Legends: ’s werelds beste straatvoetbalteam. In dat team zat ze o.a. met ex-profvoetballer en aanvoerder Edgar Davids. In de internationale straatvoetbalwereld dus een bekend gezicht. Naast haar werk voor Favela Street, geeft Rocky regelmatig advies bij oa. organisaties als Nike en Ajax. Daarbij is ze ook stadionspeaker voor het Nederlands mannen- en vrouwenelftal en ontwikkelt ze programma’s voor het onderwijs en corporate organisaties. Hierin gaat ze aan de slag met leiderschapskwaliteiten en hoe je het beste uit jezelf kunt halen.

Op de maandagavond 8 april trapt Rocky af met een introductie-avond over de inzamelingsactie voor haar stichting Favela Street.  De introductie zal plaats vinden bij FC Aalsmeer in de kantine aan de Beethovenlaan in Aalsmeer. Vanaf dat moment zetten de jongens en meiden van FC Aalsmeer zich in om in vijf weken tijd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting Favela Street. De actie wordt afgesloten met een grote voetbalclinic geleid door Rocky zelf en wie weet neemt ze haar vriendinnen ,die in de Eredivisie en Jong Oranje spelen, wel mee om haar te helpen?

Voor wie is deze voetbalclinic? Alle jongens van 8 tot 13 jaar en meisjes van 8 tot 16 jaar van zowel FC Aalsmeer als buiten de club zijn welkom. Tijdens deze dag leren zij verschillende voetbal trucjes, technieken en worden zij uitgedaagd door Rocky.

Wat wordt er van jou verwacht? Om van deze inzamelingsactie een groot succes te maken hebben we zoveel mogelijk donaties nodig. Met deze donatie (van minimaal € 10,-)  mag je deelnemen aan deze super gave clinic.  De auto wassen van je ouders? Wat speelgoed verkopen tijdens Koningsdag? Het gras maaien van je buren? Maar misschien heb jij wel een ander “Heitje voor een Karweitje” om geld in te zamelen…..

Wil jij meedoen met deze inzamelingsactie en als dank wat voetbal skills leren van Street Legend Rocky? Geef jezelf dan direct op via email clinic.fcaalsmeer@gmail.com onder vermelding van:

  • Jouw naam
  • Adres
  • Woonplaats
  • Geboortedatum
  • Email adres
  • Telefoonnummer
  • Voetbalclub
  • Team
  • Voetbalklasse

Tot snel!

pssst: check ook eens https://www.youtube.com/watch?v=yrQY7Bvz4c4

__________________________________________________________________________

Voor meer informatie: clinic.fcaalsmeer@gmail.com of via de website https://www.fcaalsmeer.nl

Het postadres                           Bezoekadres
Postbus 1336 Sportpark         Beethovenlaan 120
1430 BH Aalsmeer1431          WZ Aalsmeer

Bekijk ook

trainers gezocht voor diverse jeugdelftallen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Er zijn helaas nog enkele …