Begin » Verslagen » Meiden 15-1 verslaan meiden Roda’23 en winnen de regio cup
Met een snoeiharde kopbal scoort Isabella ( 4 ) uit een hoekschop 1-0

Meiden 15-1 verslaan meiden Roda’23 en winnen de regio cup

Zaterdag 26 juni was het zover. Op het complex van FC. Aalsmeer mochten toeschouwers weer komen kijken naar voetbalwedstrijden.  Op veld 1 begon om 12.00 uur een belangrijke wedstrijd, daar speelden de FCA-meiden 15-1 hun laatste regio cup wedstrijd tegen de meiden 15-1 van Roda’23 uit Amstelveen. Bij FCA-winst zouden de meiden ongeslagen regio kampioen worden. De wedstrijd kenden twee gezichten, de eerste helft was het bekijken nauwelijks waard. Vooral FCA strooiden met foute passes, speelden ontzettend slordig en kregen het zelfs voor elkaar om drie keer vlot achter elkaar verkeerd in te gooien (niet uit de nek) het is dat de FCA-defensie de Roda aanvallen ontregelde en de stand daardoor 0 -0 bleef tot de rust.

Lara denkt: je kunt me wel naar beneden drukken, maar ik zie de bal toch wel hoor!
Deze twee meiden vechten een hoogstaand duel uit.

In de tweede helft een totaal ander FCA-team. Isabella die in de eerste helft op doel stond ging in de voorhoede spelen. Sophie verving Isabella in het doel. Een aantal spelers gingen op andere posities spelen en dat bevorderde het spel. Hoe de FCA-meiden nu speelden was een verademing om te zien. De FCA-meiden hadden ook duidelijk een betere conditie dan de Roda meiden. Ondanks het erg klamme weer werd er nu pittig door de FCA-meiden gespeeld met goede combinaties. In de 12e minuut kopte Isabella de bal snoeihard uit een FCA-hoekschop in het Roda doel 1-0. FCA zette de Roda defensie behoorlijk onder druk en de ene na de andere FCA-hoekschop volgde. In de 16e minuut was het weer Isabella, die uit een mooie FCA aanval de bal als een kanonskogel richting Roda doel schoot. De Roda keeper had geen schijn van kans en kon gaan vissen 2-0.
De FCA-meiden hadden nu de wedstrijd onder controle en lieten de winst niet meer glippen. Na vier gewonnen wedstrijden op rij was de regio cup voor de FCA-meiden. Na de wedstrijd kregen alle meiden een medaille uitgereikt, een ijsje en werd er met champagne in het rond gespoten. Op het eind werd er nog een teamfoto met de medailles om geschoten.

dhr. Dave van Voorst van het FCA-bestuur vroeg mij, of ik in dit verslag zou willen melden, dat zijn team MO17-1 ook ongeslagen regio cup kampioen is geworden. Gefeliciteerd meiden!

Meike blokt een Roda aanvalster
Het winnende 15-1 team met de gewonnen medailles

Verslag + foto’s: Ruud Meijer

Bekijk ook

Laatste speeldag Champions League

Afgelopen zaterdag had de jongste jeugd van de Champions League de laatste speeldag van het …