Begin » Geen categorie » Mike Dam naar FC Aalsmeer

Mike Dam naar FC Aalsmeer

FC Aalsmeer heeft zijn eerste versterking binnen. Aanvaller Mike Dam van hoofdklasser Ter Leede komt onze zaterdag-selectie versterken.

De 28-jarige voetballer, voorheen speler bij onder meer betaald voetbalclub Telstar, is verheugd met zijn overgang naar FC Aalsmeer. “ Ik ben erg blij met de overstap naar FC Aalsmeer en hoop ook wat te kunnen betekenen voor de opleiding van de jeugdafdeling FC Aalsmeer

Mike kwam afgelopen seizoen in Sassenheim uit voor Ter Leede onder trainer Henk Wisman die ooit VV Aalsmeer zondag ook onder zijn hoede heeft gehad.  Mike komt het beste uit de voeten als centrumspits maar kan ook goed overweg met de rol als schaduwspits of aan de zijkanten van de voorhoede.
Mike speelde op jonge leeftijd in de jeugd van HFC EDO en VV Young Boys. Via Stormvogels kwam de aanvaller in 2011 bij Telstar terecht. Hij debuteerde voor Telstar in de toenmalige eerste divisie in augustus 2011. In de winterstop verhuisde Dam naar SV ARC.

Bij de topklasser uit Alphen aan de Rijn speelde Dam zes maanden, waarna de spits dat seizoen erop een jaar bij vv Noordwijk ging voetballen. Sinds 2013, met uitzondering van een jaar bij zijn oude club Stormvogels, speelt hij voor hoofdklasser Ter Leede. In zijn eerste jaar kwam Dam door een langdurige blessureleed weinig aan voetballen toe. Hij maakte in het eerste seizoen zes goals.

Bij tweedeklasser Stormvogels in seizoen 2016-2017 startte Dam tevens met zijn trainerscarrière. Hij kreeg de A1 van Stormvogels onder zijn hoede en volgde bij de KNVB een opleiding voor het diploma TC-2. Bij zijn terugkeer naar Ter Leede in de zomer van 2017 werd hij naast selectiespeler tevens assistent hoofd jeugdopleiding. Of er ook een combinatie komt met het trainen van de jeugd van FC Aalsmeer weet hij nog niet. Deze gesprekken moeten nog plaats vinden.

FC Aalsmeer is erg blij met de komst van Mike Dam naar onze vereniging.

Bekijk ook

AJAX CAMP GAAT DOOR + EEN EXTRA WEEK!

Goed nieuws! Met inachtneming van alle afstand- en hygiëne maatregelen gaat het Ajax Camp bij …