Begin » Mini-voetbal

Mini-voetbal

Het Minischoolvoetbal toernooi is een jaarlijks terugkerend voetbalspektakel voor alle leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 uit het basisonderwijs in Aalsmeer en Kudelstaart. Het toernooi wordt altijd gehouden in de maanden mei of juni. Al ruim 35 jaar bestaat dit geweldige schooltoernooi. Ooit gestart naast sporthal De Bloemhof in Aalsmeer-Oost. Hier werd zowel op gras- als op verharde velden gespeeld. Door de groei van het toernooi werd het verplaatst naar de toenmalige sportvelden van korfbalvereniging VZOD aan de Mijnsherenweg. Tevens werd gebruik gemaakt van enkele handbalvelden van RKDES. De organisatie lag tot dan toe bij de gemeente Aalsmeer. Toen VZOD en RKDES verhuisden naar de Wim Kan Dreef, gaf de gemeente Aalsmeer de organisatie in handen van de drie voetbalverenigingen, VVA, RKAV en RKDES. Inmiddels natuurlijk FC Aalsmeer en RKDES. Het aantal deelnemers aan het toernooi is uitgegroeid naar ruim 1800 kinderen (jongens en meisjes). De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 spelen in poules van maandag tot en met donderdag voor een plaats in de finale op vrijdagavond. De kinderen van de groepen 3 en 4 spelen op woensdagmiddag hun eigen toernooi. Een soort van pré-minischoolvoetbal toernooi.

Dit prachtige schooltoernooi kan alleen plaatsvinden door de medewerking van heel veel vrijwilligers, de medewerking van de gemeente Aalsmeer, de voetbalverenigingen (FC Aalsmeer en RKDES) en diverse sponsors.

Schooljaar 2019/2020
Dit schooljaar wordt het Minischoolvoetbaltoernooi weer gehouden, gastheer komend jaar is RKDES in Kudelstaart.
Het toernooi zal plaatsvinden van 8 t/m 13 juni 2020. De groepen 5 t/m 8 spelen het toernooi op de avonden van 8 t/m 11 juni met een finale-avond op vrijdag 12 juni.
In verband met het feit dat een (steeds groter) aantal scholen overgegaan is op een continu-rooster zal RKDES het toernooi voor de groepen 3 en 4 niet langer op woensdagmiddag worden georganiseerd. De groepen 3 en 4 zullen hun toernooi, inclusief finales, spelen op zaterdag 13 juni.