Begin » Verslagen » Mix toernooi JO-9

Mix toernooi JO-9

Flexibele instelling en een gezonde dosis creatief denkvermogen is het wat de laatste tijd van de heren en dames van het jeugdbestuur en technisch hart van de Aalsmeer jeugd gevraagd wordt. Elke week komt het kabinet of handhaving wel met een aanvullende maatregel waar zij dan weer op moeten inspelen om onze kinderen te laten voetballen. Moet er op 1,5 meter getraind worden, weg houden van belangstellende ouders, of bij de invoering van de avondklok, overal wordt een creatieve oplossing voor gezocht. Met als doel de jongens en meisjes de kans te geven, te doen wat ze het allerliefst doen: Voetballen. Dit geld dus niet alleen voor de trainingsavonden, maar ook voor de zaterdag proberen deze helden van club de velden zo in te delen dat er maximaal plezier gemaakt kan worden.

Na het kersttoernooi en de onderlinge wedstrijden tegen hogere teams kwam er nu een heus mix toernooi uit de creatieve koker rollen. De jo9-1 tot met jo9-4 werden op zo’n eerlijk mogelijke manier onder verdeeld in vier Europese topclubs. Elke week een volledige wedstrijd met spelbegeleider, coach en na 3 rondes finales.

De eerste ronde stond het Spaanse Fc Barcelona tegen over Bayern Munchen op veld 2 en op veld 1 stond de laatste Championsleague winnaar tegenover Juventus. Juventus coach Barry begon zich voorafgaande de wedstrijd al in te dekken met de smoes dat zijn steun en toeverlaat Marc er niet was maar vooral dat zijn sterspeler daardoor ook ontbrak. De coaches van Liverpool die toevallig ook Barry en Mark heetten, pareerde deze smoes door te melden dat beide speler uit Jo9-1 niet waren komen opdagen. De strijd ging lang gelijk op, maar door uitstekend samenspel van Liverpool floot spelbegeleider Henk af met 10-5 op het scorebord. Op veld 2 was het spannender, al snel stond het 4-1 voor de Duitsers, onder leiding van Jurgen. Echter Remy zweepte de boel nog een keer op voor de laatste 10 minuten wat resulteerde in 4-4 met nog een minuut op de klok. En eigenlijk weet je dan al wat er gebeuren gaat, het blijven toch Duitsers, eindstand 5-4.

Met 2 teams op 3 punten en 2 teams op 0 punten gingen we de tweede ronde in. Toevallig stonden deze ronde de winnaars van vorige week tegen de verliezers van vorige week. Op veld 1 zinde de Fc Barcelona op eer herstel en dat moest gebeuren tegen Liverpool. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de Spanjaarden voor niets minder dan de winst kwamen vandaag en speelde de Engelse compleet van de mat. Na 40 minuten stond de teller op 11 en had Liverpool 1 maal het net doen bollen. Op veld 2 ging het gelijker op, maar ging Juventus uiteindelijk met de winst er vandoor. 6-4 werd daar de uitslag. Voor de oplettende lezer en mee schrijvers thuis, de stand staat na twee rondes compleet gelijk. Alle vier de ploegen op 3 punten.

De laatste ronde ging dus uitwijzen wie de week erop in de finale mocht strijden voor de cup. En dit leefde bij de kinderen, maar vooral ook bij de coaches. Ouders appte mij met de vraag wat er zaterdag voor belangrijks op de agenda stond, kinderen wilde voor de Voice of Holland al naar bed, de hele week stond in teken van deze wedstrijden. En wedstrijden werden het. Bayern Munchen – Liverpool, vanaf minuut 1 en waar strijd toneel. De wedstrijd stond onder leiding van Marcel en die moest alle zeilen bij zetten om de wedstrijd in goede banen te laten lopen. Met een paar doelpunten uit het boekje en wederom goed samenspel van beide kanten, werd uiteindelijk Liverpool de winnaar. Zij plaatste zich als eerste voor de finale door Bayern Munchen met 3-2 te verslaan. Op veld 2 stonden twee oud ploeggenoten, nu als coach recht tegenover elkaar en dat zorgde voor vuurwerk. De wedstrijd ging alle kanten op en toen er uit eindelijk werd afgefloten, stond het 6-6. Maar er moest natuurlijk een winnaar uit komen. Er werd gekozen om het doelsaldo de doorslag te laten geven. De 11-1 van Barcelona die week ervoor zorgde ervoor dat de Spanjaarden onder de bezielende leiding van Remy zich als tweede plaatste voor de finale.

Finale:                                   Fc Barcelona – Liverpool

3de-4de plaats:                       Bayern Munchen – Juventus

De strijd om de 3de plaatst ging lang gelijk op, over en weer gunde de ploegen elkaar geen kansen. Het derde kwart brak Bayern Munchen en vielen er snel achter elkaar 3 doelpunten. De laatste tien minuten kreeg Jurgen de jongens toch weer op de rit en leek het toch nog even spannend te worden. Uiteindelijk bleef het 5-2 voor Juventus.

Liverpool als eerste geëindigd met 6 punten begon de finale toch als underdog, dit vanwege de 11-1 van de laatste ontmoeting. Ook de finale stond in het teken van vele doelpunten. Liverpool bood lang weerstand maar uiteindelijk liep de FC Barcelona weg bij de Engelse en won de wedstrijd met 10-6.

De winnaar van het Fc Aalsmeer Mix Toernooi Jo9 : Fc Barcelona.

Thijs, Luca, Kaj, Siem, Dan, Alan Florian, Pom  en Remy gingen met de felbegeerde beker naar huis.

Voor alle deelnemers was er een officieel vaantje. Een prachtig einde van 4 weken strijd, doelpunten, reddingen, samenspel maar vooral vrolijke kinderen. Organisatie, kinderen, coaches en spelbegeleiders hebben 4 weken genoten, Fc Aalsmeer bedankt.

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …