maandag , 16 september 2019
Begin » Verslagen » Mooie wedstrijd zondag 1

Mooie wedstrijd zondag 1

Een prima scheidsrechter, twee ploegen die wilden voetballen, redelijk weer wat wil je nog meer. De FC Aalsmeer zou vandaag alles uit de kast moeten halen tegen het team uit Nieuw Vennep. En daar zijn ze voor 100% in geslaagd. Reeds in de negende minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Het was te danken aan het uitstekende voorbereidende werk van Tristan Jongkind die de bal bij Daan Vaneman bracht, die op zijn beurt geen moeite had de doelman van DIOS, Rinse Klinkenberg, te passeren 1-0. Al met al een heerlijk ruggesteuntje. Het was Mark Schut die tien minuten later de stand op 2-0 bracht.  Uit een onoverzichtelijk heen en weer getrap voor het doel wist hij het laatste tikje te geven. Maar dat was nog geen reden om nu al te denken “we zijn er al” en dat deden de mannen van trainer Marco Bragonje. Dat het afgestraft zou worden daar kon je op wachten. Het was Jordy Vrolijk die met een prachtig doelpunt de stand op 2-1 te tillen. Er was een strafschop voor nodig voor de 3-1. Joost mag het weten, maar Joost van der Zwaard wist het, met een prachtig doelpunt zette hij zijn team op 3-1. Met deze stand brak de rust aan.

De tweede helft gaf een meer en meer aanvallender DIOS te zien, en het resultaat van hun aanvalsdrift was daar, in de vijf en vijftigste minuut was doelman Veldman kansloos op de inzet van DIOS aanvaller Darius Broxterman 3-2. Het zou toch niet waar zijn. Maar het was Daan Vaneman die alle twijfels weg nam door tien minuten voor tijd de stand op 4-2 te brengen, maar dat was ook mede te danken aan doelman Rinse Klinkenberg, een stuiterbal en vooral een glad geworden ondergrond deden de goalie misgrijpen.

Dat was elfde wedstrijd die ongeslagen eindigde. Een mooie prestatie, nu de andere twee wedstrijden nog.

FC Aalsmeer speelde met de volgende spelers;

Jeremaih Veldman, Mark Schut, Richard de Vries, Alexander Goes, Pawel Kocon, Tristan Jongkind, Daan Vaneman, Karol Mirowski, Joost van der Zwaard, Sten Piet, Joeri van de Schraaf, Elias el Hadji, Daryl Haine, Jeroen Ezink, Pim Doeswijk.

Theo Nagtegaal.

Bekijk ook

Daan schiet JO17-2 naar fraaie beker winst

Zaterdag 7 sept. jl. speelden de FCA boys JO17-2 thuis hun eerste beker wedstrijd tegen …