maandag , 16 september 2019
Begin » Geen categorie » Mooie winst voor zondag 1

Mooie winst voor zondag 1

Wilde FC Aalsmeer mee blijven draaien met de koppositie in de derde periode dan moest er wel gewonnen worden van middenmoter ASC. Deze ploeg is goed begonnen, maar viel later ver terug. De thuisploeg, nog steeds zonder Veldman en Ezink, begon voortvarend en de eerste kansen waren dan ook voor de thuisclub. ASC had daar totaal geen moeite mee. En reeds in de zesde minuut moest doelman Veldman gestrekt naar de hoek om een 0-1 achterstand te voorkomen. Zes minuten later was het wel raak, 0-1 maar dit doelpunt werd wegens buitenspel door scheidrechter Ramon Westhoff, uit Vlaardingen, terecht afgekeurd.
FC Aalsmeer was gewaarschuwd, maar even later was het Ward Buijze van ASC die een niet te missen kans kreeg maar huizenhoog overschoot. Een kopbal van Mark Schut werd door verdediger Jesse Tas van de lijn gehaald. De druk op het ASC doel werd groter en groter, maar helaas geen doelpunten. Met Daan Vaneman, Richard de Vries en Nick Sluis stond het achterin wel goed, en werden weinig kansen weggegeven, en als er een was dan stond Jeremaih Veldman zijn mannetje.
De rust werd gehaald met de 0-0 stand, wat ook de verhouding weergaf.
De tweede helft gaf een meer aanvallender FC Aalsmeer te zien. Mark Schut probeerde het een paar keer maar doelman, met de prachtige naam, Evangelos Vidiakis, wist wat zijn taak was, de nul handhaven. Zestigste minuut werd er van FC Aalsmeer zijde al gejuicht maar helaas de nul was er en bleef er.
Tot het grote geweld begon. Het publiek wat lekker in het zonnetje zat, soms een beetje weggedoezeld, ging er eens goed voor zitten. En gelijk kregen ze. In de zeventigste minuut wist de thuisclub de doelman van ASC toch te verschalken 1-0. Maar lang stond die stand niet op het scorebord, nog geen twee minuten later was het alweer gelijk 1-1. Dat deed zeer, maar de ruggen werden gerecht, en het resultaat was daar, met een kiezelharde kopbal wist Mark Schut doelman Vidiakis te verrassen 2-1.
Drie doelpunten binnen zes minuten, De trouwe aanhang kreeg waar voor hun geld. ASC probeerde met man en macht nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de zeer solide verdediging van FC Aalsmeer gaf de voorsprong niet meer uit handen. 3-1 Werd het vijf minuten voor tijd, de doelman van ASC stond te ver voor zijn doel, en dat werd opgemerkt door de zeer attente Nick Sluis en met een prachtige lob over de doelman was het 3-1.
Men kan terug kijken op een goede wedstrijd, prima geleid door scheidsrechter Westhoff.
FC Aalsmeer speelde met de volgende spelers;
Jeremaih Veldman, Mark Schut, Richard de Vries, Alexander Goes, Elia el Hadji, Tristan Jongkind, Daan Vaneman, Joeri van de Schraaf, Joost van der Zwaard, Piet Sten, Nick Sluijs, Sebastiaan Huigsloot, Pawel Kocon, Alaswad Mohammed, Bart Koopstra.
Theo Nagtegaal

Bekijk ook

Keeperstraining jeugd

De scholen zijn gestart, de trainingen zijn begonnen en de eerste bekerwedstrijden worden dit weekend …