Begin » Verslagen » Odijk JO9-1 – Fc Aalsmeer JO9-1

Odijk JO9-1 – Fc Aalsmeer JO9-1

Elk verslag dat dit weekend getikt wordt zal beginnen met “we mogen weer”! En verslagen zullen er getikt worden dit weekend, want het is ook gewoon zo: “we mogen weer”. We mogen weer vroeg opstaan op zaterdagochtend, we mogen weer ver rijden naar clubs waar niemand ooit van gehoord heeft, we mogen weer juichen, we mogen weer aanmoedigen, we mogen weer veters strikken en we mogen weer verslagen schrijven. Ja, na een lange en zenuwslopende selectieprocedure, kwam afgelopen dinsdag dan eindelijk het verlossende mailtje binnen. De JO9-1 van 2020 was bekend:

Thijs, Lucas, Finn, Mohammed, Luca, Roy, Bram en Dex zijn de acht jongens die de Aalsmeerse trots hoog moeten gaan houden in de Hoofdklasse C.

Donderdag werd voor het eerst in de nieuwe samenstelling getraind onder de bezielende leiding van Mark en ondergetekende. Nieuwkomers Bram en Dex overgekomen van de Jo9-2 konden meteen aan de bak. En aan de bak moeten de jongens, want ze zijn ook dit jaar meteen in de hoogste hoofdklasse ingedeeld. Helaas wel in de regio Utrecht, maar met 6 ploegen in de poule is dat wel te overzien. Zaterdag mochten we dan ook meteen kilometers maken, vertrekt tijd 7:45 richting Odijk. Ook bij Odijk strikte corona regelementen dus geen kleedkamer en geen limonade, meteen het veld op en zo snel mogelijk beginnen, want “we mogen eindelijk weer”. Aalsmeer kwam heel sterk uit de start blokken en na kansen over en weer stond het na 10 min. 0-1 door een mooie uitgespeelde goal van Bram. 1-1 volgde snel maar de 1-2 sneller. Lucas nam de teruggespeelde aftrap in een keer op zijn slof, de bal vloog prachtig tussen de lat en de keeper en zo mocht Odijk meteen weer aftrappen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Odijk sterker, Dex en Finn hadden hun handen vol aan de talentvolle buitenspelers van Odijk. Het was het uitstekende keepers werk van Thijs dat er voor zorgde dat het met rust maar 2-2 stond. Het derde kwart was van Roy, Roy stond samen met Mohammed op het middenveld en daar wist de thuisploeg even geen raad mee. Of hun leven er van af hing gingen ze voor elke bal, wat resulteerde in veel balbezit en 2 prachtige goals van Roy. De 2-4 voelde voor ons als een bevrijding en eerlijk gezegd dachten wij dat dit Odijk zou breken, maar het tegendeel bleek waar. Die jongens zette nog een tandje erbij, waardoor de laatste 10 minuten verschrikkelijk spannend werd, zeker toen het 3-4 werd en de 4-4 terecht werd afgekeurd. Lucas de spits vandaag, moest verdedigend alles uit de kast halen om de overwinning binnen te slepen. Uiteindelijk lukte het om de 3-4 op het bord te houden en konden we zeer te vrede en met 3 punten weer richting het Aalsmeerse gaan. In de auto terug werd de conclusie getrokken dat de vechtersmentaliteit en het met elkaar strijden de doorslag heeft gegeven vandaag. Voetballend zit er nog veel meer in het vat maar voor de teamspirit is dit wel een mooie overwinning. Aanstaande zaterdag komt de Meern op bezoek, en doordeweeks wordt er geoefend tegen Alphense boys.

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …