Begin » Verslagen » Onnodig verlies JO17-1
FCA speler Jef (5) in duel, zijn maatje Tim kijkt toe.

Onnodig verlies JO17-1

Zaterdag 11 mei jl. speelden de FCA boys JO17-1 thuis tegen de boys van DEM (RKVV) JO17-2 uit Beverwijk. In een heerlijk zonnetje begonnen de boys pittig aan de wedstrijd. Het spel golfde heen en weer zonder echt gevaarlijke aanvallen. Beide defensies stonden prima te verdedigen.
De scheids hanteerde de fluit veelvuldig wat reacties bij de spelers opleverde. De scheids riep de aanvoerders daarop bij zich en deelde mee dat hij reacties van de spelers op zijn fluiten niet tolereerde. Emoties horen nu eenmaal bij voetbal, dus reacties op zijn fluiten bleven waarop de scheids kwistig begon te strooien met gele kaarten. Bijna elke sliding en tackel werd bestraft met geel. Het was dan ook vreemd toen een FCA aanvaller hard gestuit werd in het DEM strafschopgebied de scheids gewoon liet doorspelen. Met veel geïrriteerde spelers ging de ruststand blanco in 0-0.

FCA verdediger Nick blokt een DEM aanvaller en geeft zodoende keeper Sem gelegenheid om de bal te pakken
Een DEM hoekschop wordt door FCA speler Tim weggewerkt

Na de rust een zelfde spelbeeld, ook van de scheids die met kaarten bleef strooien. In de 25e minuut een DEM aanval over de rechtervleugel. De FCA verdediging kreeg ditmaal de bal niet onder controle waardoor de bal plotseling voor een leeg FCA doel rolde en een DEM speler de bal alleen maar hoefde binnen te tikken 0-1. Na dit doelpunt kwam FCA met 10 man te staan.
FCA stopper Maarten vloerde een DEM speler waarop de scheids ditmaal een rode kaart trok. Met 10 spelers en luide aanmoedigingen van FCA trainer Bas gingen de boys op jacht naar de gelijkmaker. Helaas lukte dit niet meer en verloren de boys onnodig met 0-1.

Bij een blessure is er even tijd om wat te drinken.
FCA stopper Maarten (liggend) is door DEM speler gestuit.

Verslag + foto’s:  Ruud Meijer

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …