Begin » Verslagen » Oranje Festival ‘Voetballen als Oranje’

Oranje Festival ‘Voetballen als Oranje’

Inmiddels zijn we twee weken verder en zijn we gewend aan het mooie weer. Maar als we terugdenken aan eind mei, toen viel de regen met bakken uit de lucht. De gehele week was het slecht weer met veel regen, maar toen werd het vrijdag 28 mei, de dag van het Oranje Festival bij onze vereniging. Alsof het zo had moeten zijn begon de zon te schijnen en steeg de temperatuur.
Rond vier uur werden ruim 120 kinderen gebracht bij het hek, waarna de organisatie en vrijwilligers de zorg van de ouders overnamen. Na het openingswoord door de jeugdvoorzitter en een heuse warming-up ging ieder team met begeleider naar het eerste spel en kon de bal gaan rollen.

Ieder team deed zes spellen met tussendoor twee tussenrondes, namelijk limonade drinken onder het genot van wat stukken fruit of een koekje. Tijdens de andere tussenronde werden de teams getrakteerd op heerlijke vers gebakken poffertjes. Hetgeen door onze Oranjespelers werd gewaardeerd. De spelonderdelen waren allemaal gericht op voetbal en spelers van het Nederlands Elftal, zoals bijvoorbeeld leren schieten als Memphis. Na alle speelrondes was er uiteindelijk nog een gezamenlijke afsluiting en kregen alle deelnemers een diploma ondertekend door de bondscoaches Frank de Boer en Sarina Wiegman. Hiermee kwam de supermiddag/avond ten einde en gingen de kids weer naar huis. Al met al was het voor de organisatie weer geweldig om zo’n leuk evenement te kunnen organiseren en dit kon natuurlijk niet zonder ondersteuning van de ruim 30 vrijwilligers en met behulp van de volgende organisaties: Ballonnen Service, de Business Club, Albert Heijn, Levarht en Drukkerij Noordhoek.

Nog leuk om te vermelden is dat er naast een hoop leden van FC Aalsmeer ook een hoop kinderen meededen die nog niet op voetbal zitten, die kregen naast hun diploma ook een uitnodiging mee om een keer mee te komen doen als ze het leuk vinden. Inmiddels hebben al een heel aantal kinderen hier gebruik van gemaakt. Mocht ook uw kind willen voetballen bij FC Aalsmeer, neem dan gerust contact op!

Wij danken de organisatie, vrijwilligers en sponsors voor het mogelijk maken van de zeer geslaagde dag!

Klik op de foto’s voor een vergroting.
Foto’s: Jacques Kattenburg

Bekijk ook

Zaterdag 1 laat punten liggen in Lisserbroek (2-2)

Aalsmeer speelde zaterdagmiddag in Lisserbroek tegen vv Kagia. Na 45 min stond de ploeg van …