Begin » Geen categorie » Oud-trainer Nico Boere in actie voor KWF

Oud-trainer Nico Boere in actie voor KWF

Help hem mee richting de top van de Alpe D’Huez!

Al maanden is Nico Boere in voorbereiding voor de sportieve en emotionele uitdaging die hem samen met José, zijn vrouw, wacht op 1 juni: de beklimming van de Alpe d’Huez in de Franse Alpen. Tijdens het door het KWF georganiseerde evenement onder de naam Alpe ‘d HuZES, waarbij 5000 deelnemers te voet of per fiets maximaal 6 keer deze steile berg op gaan, heeft iedereen één gezamenlijke missie: een mooi bedrag inzamelen ter bestrijding van kanker. José gaat de tocht van zo’n 15 kilometer te voet naar boven, terwijl Nico zich ten doel heeft gesteld om minstens drie keer de top te bereiken per fiets. Zij hebben zich aangesloten bij “Team Willem”; een gevarieerd gezelschap uit verschillende regio’s van Nederland, die allen van dichtbij meegemaakt hebben hoe kanker een grote leegte achterliet.

Ter nagedachtenis aan zoontje Casper
Daar waar de andere 8 teamleden een directe verbinding hebben met Willem, die recent overleed, zijn Nico en José bij deze groep gevoegd via een bijzondere vriendschap. Deze is ontstaan in het ziekenhuis, toen beide ouderparen te maken kregen met een zieke zoon die beiden de diagnose kanker kregen. Casper, de zoon van José en Nico is helaas 15 jaar geleden als tienjarig mannetje na een heftig ziekbed overleden. Het lot van zijn even oude ziekenhuisvriendje Tim pakte gunstiger uit;
hij is inmiddels een sportieve twintiger die zelf ook op 1 juni de berg op gaat. Uiteraard met Casper in gedachten, evenals zijn oom Willem. Beide gezinnen, die verbonden raakte in een zwarte periode van hun leven, hebben een mooie vriendschap opgebouwd.

Flinke training
Zowel Nico als José zijn erg sportief; Nico heeft een carrière als gymleraar gehad, was altijd erg betrokken bij de voetbalclub van Aalsmeer en is regelmatig in de sportschool of op de racefiets te vinden. De sportieve uitdaging van deze beklimming is dan ook best goed te trainen. Echter de emotionele lading ter plaatse zal deze beproeving het zwaarst maken. Geheel onbekend met zo’n sportief evenement zijn zij echter niet: in 2022 heeft andere zoon Steven een vergelijkbare missie gefietst: de Giro de Kika waarbij kinderen met kanker centraal stonden. Uiteraard waren zijn trotse ouders er destijds bij en nu zal Steven er in Frankrijk staan wanneer zijn ouders de top (meermaals) bereiken.
Extra bijzonder is dat de koersdag op 1 juni valt; de 34e trouwdag van dit warme paar dat dit jaar een speciale lading zal krijgen.

Sponsoren gezocht
Om te mogen deelnemen heeft ieder teamlid de taak om een flink geldbedrag bij elkaar te werven; donaties zijn dan ook van harte welkom! Wil je Nico een steuntje in de rug geven bij zijn mooie missie, dan wordt een donatie zeer gewaardeerd! Alle beetjes gaan helpen en elke gift is dan ook welkom! Samen voor een wereld zonder kanker, wie droomt daar niet van?!
Doneren kan via deze link: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/NicoBoere/alpe-dhuzes
of via onderstaande QR code:

Bekijk ook

Win-win voor jou én de club

Heb jij al nagedacht over je zorgverzekering voor volgend jaar? FC Aalsmeer heeft een samenwerking …