Prima overwinning Zondag1

Het was zondag genieten in de Hornmeer bij FC Aalsmeer ,zowel op het veld als in de kantine waarbij de doelpunten van Feyenoord door ongekend veel supporters hartstochtelijk werden begroet. Kortom het was weer ouderwets gezellig , waar toch iets meer dan 100 toeschouwers op de wedstrijd van de van de Zondag tegen Alphen af waren gekomen.

Bij de Zondag1 in vergelijking met vorige week enkele veranderingen, Nick Sluijs weer in het centrum(speelde een dijk van een wedstrijd), Remi Pasternek op de plaats van Jeroen Ezink en Robin Kruisman voor de trotse vader-geworden Alexander Goes. Alexander en zijn trouwste supporter Maaike hadden alles goed gepland, aankomend weekend was het de bedoeling want dan was het 1e vrij, maar de natuur besloot anders en de kleine meid kwam een week eerder.
Zondag1 weet wat het moet doen, om nog een klein kansje te maken om toch in de promotie klasse terecht te komen , maar dan moet wel alles gewonnen worden. De 1e helft begon matig en beide ploegen speelde op zeker, om maar niet op achterstand te komen en het spel speelde zich grotendeels af op het middenveld en beide keepers hadden een rustig begin want echt gevaarlijk was het allemaal niet. Na een half uur was het toch FC Aalsmeer wat meer aandrong en toen kwamen de kansen er ook, het was Joeri v.d. Schraaff die met een prachtige vrije trap Remi Pasternak de kans gaf om de bal zo in het doel te lopen en dat betekende 1-0. Even later was het bijna weer raak na een corner van dezelfde Joeri v.d Schraaff, de bal werd door Nick Sluijs op een haartje na gemist. 1-0 was ook tevens de rust stand.
De 2e helft gaf een ontketende FC Aalsmeer te zien, er werd gejaagd op elke bal en werd ook bijzonder goed gespeeld. Het middenveld met Sten Piet, Joeri v.d. Schraaff en Robin Kruisman strooide met de mooiste passes. In de 47e min was het dan raak, bij een aanval over verschillende spelers, snel en goed uitgevoerd werd de bal panklaar voor Sten Piet neergelegd en met een mooi schot, onhoudbaar voor keeper Rick de Vries kreeg Sten eindelijk loon naar werken 2-0.

Sten Piet op archief beeld

Zondag1 ging door en het was even later Richard Melman die met een prachtige slalom, aan de linkerkant verschillende spelers uitspeelde en de bal naar de vrijstaande Karel Mirowski speelde vanaf rechts gaf hij de bal weer perfect voor aan Richard Melman die jammer genoeg over schoot. Het bleef in hoog tempo door spelen en de ene kans na de andere waren er voor meerdere spelers. Schrijver van dit verslag had werkelijk moeite om alles op te schrijven wat er voor het doel van Alphen afspeelde, het was Pawel Kocon die tenslotte de wedstrijd definitief op slot gooide door op prachtige wijze voor de 3-0 aan te tekenen, na aangeven van Karol Mirowski. In de 70ste min liep Mo Alaswad tegen een gele kaart aan na een lichte overtreding, (scheidsrechter v.d Ploeg floot een prima wedstrijd) uit voorzorg haalde Marco Bragonje hem naar de kant, Pawel Kocon naar achter en Jeroen Ezink op de rechtsbuiten positie.

De wedstrijd was gespeeld, Alphen bleef moedig de aanval opzoeken en als ze er eens doorkwamen stond er altijd Bart Koopstra als betrouwbare sluitstuk. Er werd nog 2x gewisseld, Sebastiaan Huygsloot en Pim Binkhorst voor Sten Piet en Karol Mirowski. Als de kansen die er waren echt allemaal benut waren, had de stand naar een nulletje of zes gemoeten, maar goed hopelijk zijn die bewaard voor over 2 weken als we de moeilijke uitwedstrijd tegen Sporting Leiden gaan spelen. Maar de ploeg gaat wel steeds beter spelen en met heel veel spelvreugde en dat is wel het meest positieve op dit moment voor de Zondag tak van FC Aalsmeer.

Bekijk ook

Makkelijke overwinning FC Aalsmeer zondag op De Rotterdamse Leeuwen

Na een rustperiode van 4 weken! Hoe krijg je het verzonnen, speelde de FC Aalsmeer …