Begin » Geen categorie » Punt in Wilnis sterkt Zaterdag 1
Jordy de Groot scoorde vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker.

Punt in Wilnis sterkt Zaterdag 1

Zaterdag 1 heeft het eerste punt behaald in 2019. In Wilnis tegen CSW kreeg de formatie van Cor van Garderen te weinig. De 1-1 voelde echter als een bevrijding. Sinds 1 december van het vorige jaar was er geen punt meer gewonnen. Dus de opluchting was groot bij zowel spelersgroep als bij de vaste aanhang. 0 uit 5 voelde toch slecht aan.

Door het gelijkspel en andere uitslagen blijft 1 A een klasse die vooral bij de bookmakers interessant blijft. Over de hele linie valt er weinig te voorspellen. Met het punt blijft Zaterdag 1 vooralsnog op een plek staan die weliswaar aan het eind van de rit vakantie betekent, maar de weg is nog lang, heel lang.

Voor ruim 200 toeschouwers was het CSW dat als eerste van zich deed spreken en het was eigenlijk meteen raak. Na 12 minuten profiteerde Cornelissen van weifelend verdedigen aan Zaterdag 1-zijde en zijn voorzet werd binnengetikt door Menno van de Leeden. 1-0.

Vooral het wilnisser publiek ging er eens goed voor zitten maar kwam bedrogen uit. Zaterdag 1 rechtte de rug maar in de eerste helft was daar niets van te zien in de stand. Echte kansen vielen er niet te noteren. Zaterdag 1 was vooral in de opbouw erg besluiteloos.

Berry Kramer startte sinds lange tijd in de basis en speelde de gehele wedstrijd.

Na rust was een aantal wijzigingen van trainer Cor van Garderen afdoende om de wedstrijd te doen ommezwaaien. Vooral van achteruit kwam er veel meer snelheid in het spel en daar had de ploeg van oud-aalsmeer trainer Anthony Servinus geen antwoord op. De bezoekers draaiden CSW flink de duimschroeven aan maar tot grote kansen leidde dit niet. Zaterdag 1 bleef gaandeweg de wedstrijd wel volharden in minimaal een punt. Aan de spirit dus geen gebrek.

Pas 5 minuten voor tijd viel eindelijk het beleg op het brood. Jordy de Groot schoot de bal uit een corner van Giliano Eijken van dichtbij hoog binnen. 1-1. Met de terecht afgedwongen remise heeft Zaterdag 1 weer een boost gekregen richting de komende wedstrijden.

Komende zaterdag speelt Zaterdag 1 thuis tegen Zwaluwen’30. Deze competitie zal tot en met 25 mei in alle geledingen spannend blijven.

Fotografie: Ton van Eenennaam mede mogelijk gemaakt door Businessclub FC Aalsmeer.

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

 

Bekijk ook

Spelers update (5) Zaterdag 1. Aanvaller Calvin Morena Valies maakt selectie compleet

Op de valreep heeft de technische commissie van de FC Aalsmeer (zat.) een goede slag …