Begin » Verslagen » Roda’23 te sterk voor MO15-1
FCA verdedigsters Fleur en Lisa maken een Roda hoekschop onschadelijk

Roda’23 te sterk voor MO15-1

Zaterdag 19 mei gingen de FCA meiden MO15-1 naar Amstelveen om te spelen tegen Roda’23 Rksv. MO15-1. De eerste helft leek het of de FCA meiden de avond ervoor zwaar hadden gefeest. Er werd sloom en veel stilstaand gevoetbald en bij FCA uittrappen niet in de bal gekomen. De snelle Roda vleugelspeelsters werden niet goed gedekt en konden naar hartenlust aanvallen. FCA stopper Fleur rende van links naar rechts om de Roda aanvallen te onderbreken, de FCA backs gaven Fleur weinig steun.

Met gevaar voor lijf en leden voorkomt de Roda keepster da FCA linkervleugel speelster Daisy kan scoren

Uit het niets was het FCA linkervleugel speelster Daisy die in de 18e min. uit een dieptepass op de Roda keepster afstormde. Met gevaar voor haar ledematen dook de Roda keepster op Daisy haar voeten en kon ternauwernood een tegen goal voorkomen. Twee minuten later viel de goal aan de andere kant. Twee FCA verdedigsters konden een Roda schot niet blokken en FCA keepster Maud kon de bal alleen nakijken 1-0. Een minuut later glipte een Roda schot door de vingers van FCA keepster Maud in het doel 2-0. Twee minuten later grabbelde keepster Maud naast een bal op de grond waardoor een Roda speelster de bal kon binnen tikken 3-0. Na deze treffer floot de scheids voor de rust. Na een peptalk in de rust beloofde de FCA meiden wat meer pit.

Twee FCA verdedigsters kunnen niet voorkomen dat een Roda aanvalster 1-0 kan scoren

Het spel zag er inderdaad beter uit maar de FCA meiden konden niet voorkomen dat Roda binnen 15 min. na rust de 4-0 en 5-0 scoorde. FCA spits Inge beloofde deze fotograaf/ verslagschrijver om te scoren. In de 27e min. maakte spits Inge haar belofte waar. Zij zag de Roda keepster een stuk voor haar doel staan en van afstand schoot Inge de bal met een mooie boog over de Roda keepster in het doel  5-1. Een beauty ere treffer. Roda deed nog eenmaal een duit in het zakje 6-1. Dit was ook de eindstand. Over de hele wedstrijd genomen was het duidelijk dat de Roda meiden een maatje te groot waren voor onze FCA meiden. In de laatste competitie wedstrijd a.s. zaterdag thuis nemen jullie gewoon revanche tegen DSOV, toch?

Met een schitterende reflex stompt FCA keepster Maud een Roda schot over de doellat
Met een beauty goal scoorde FCA spits Inge de ere treffer 5-1

Verslag + foto’s:  Ruud Meijer.

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …