donderdag , 21 februari 2019
Delano Kluft kwam met regelmaat langs zijn directe tegenstander.

Schotloos Zaterdag 1 onderuit in Naaldwijk

Zaterdag 1 heeft de lijn der wisselvalligheid flink te pakken. Na de winst vorige week, verloor de eersteklasser nu, toch wel onnodig, van Westlandia met 1-0. De waslijst aan afwezigen hielp natuurlijk ook niet mee.

De thuisploeg had zeker de eerste helft een veldoverwicht en kreeg ook kansen. Maar telkens zat er een aalsmeers been tussen of  Colby was alert. Zaterdag 1 kreeg in de tegenstoot kansjes maar er werd niet adequaat gehandeld. Lilinho kon zelf gaan maar gaf af, Epi was voorin niet scherp en Delano schoot van dichtbij te zacht op de Westlandia-goalie.

Epi Kraemer in een poging zich vrij te spelen voor een schot op doel.

Vrijwel direct na de thee viel de beslissing. Burak maakte hands en scheidsrechter Luinge kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Captain van Dijk maakte geen fout: 1-0

Daarna kreeg Zaterdag 1 de overhand. Maar het ontbreekt de aalsmeerders de laatste tijd aan een koele afmaker. Er worden voorin constant verkeerde keuzes gemaakt waardoor vrijwel iedere aanval op niets uitdraait. Calvin en Lilinho kregen beiden vrije doortocht naar het Westlandia-doel maar om onbegrijpelijke redenen geven ze verkeerd af in plaats van zelf te schieten.

Lilinho Martins tracht half vallend op doel te schieten

Mede hierdoor verloor Zaterdag 1 een wedstrijd die het helemaal niet had hoeven verliezen. Zonde voor de stand, want de directe ploegen erboven verloren ook.

Het geschutter voorin begint ernstige vormen aan te nemen en dat is indirect ook de reden waardoor Zaterdag 1 afzakt op de ranglijst.

Volgende week komt Zwaluwen’30 naar Aalsmeer.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Meer wedstrijdfoto’s vind je hier

Bekijk ook

Geen schijn van kans bij Sporting Leiden voor zondag 1

In een zeer matige wedstrijd heeft zondag 1 de laatste wedstrijd in deze competitie met …