Begin » Jeugd » Sporten is een Positieve uitlaatklep voor iedereen, doet u mee?

Sporten is een Positieve uitlaatklep voor iedereen, doet u mee?

Bij onze club lopen jaarlijks meerdere stagiaires. Naast Fleur ook Tonmai en hij heeft voor zijn opleiding een opdracht gemaakt, waarbij wij als club haar graag willen helpen. Lees hieronder Tonmai zijn oproep dat sporten een positieve uitlaatklep voor iedereen mag zijn.

 

PrUtSeR, UiLsKuikEn, SuKkEl, NiEtSnUt, OeN, dWaAs, EzEl, LuMmEl

Allemaal woorden die gezegd zijn langs het sportveld. In deze tijden waar het bijna normaal is om dat te zeggen, het bijna normaal is om met ziektes uit te schelden. En het bijna normaal is om jezelf gewapend te verplaatsen met een scherp voorwerp.

De wereld veranderd. Helaas, maar dat hoeft niet te betekenen dat alles gelijk veranderd.

Sport was en is nog steeds altijd de positieve uitlaatklep voor iedereen. Jong en oud. Om de tijd door te brengen, voor de gezelligheid, recreatief of competitief. Sport verbindt ons met anderen en zorgt voor nieuwe emoties.

En op die emoties gaan we dieper in. Naar een sportwedstrijd kijken wekt veel emoties op. U wilt natuurlijk dat uw kind, team of favoriete club wint. U kunt als supporter erg meeleven met de wedstrijden en daardoor soms boos of teleurgesteld worden op momenten wanneer het anders gaat dan u had verwacht. Sport kan naast alle sportiviteit ook negativiteit brengen. Het uiten van discriminatie of racisme tot het vernederen van scheidsrechters, spelers, andere toeschouwers of in de ergste gevallen geweldpleging.

Dat zijn incidenten die steeds vaker voorkomen bij zowel betaald als amateuristisch voetbal dat supporters langs de zijllijn zich vaker negatief zich met het spel gaan bemoeien. Dat kan echt niet.

Houdt daarom alstublieft rekening met uw uitlatingen. Wat voor u als normaal gezien wordt, kan voor iemand anders een trauma veroorzaken. Als u zich niet kunt beheersen bij het spel, dan kunt u altijd even het terrein verlaten en dan uw emoties buiten het complex uiten en niet in het bijzijn van andere mensen. U kunt ook bedenken of het wel verstandig is om te komen kijken. Negatieve uitlating kan niet alleen voor anderen vervelend zijn, maar het maakt ook geen goede indruk op de spelers en is ook geen goede reclame voor de club.

En als taak voor de club, is dat zij supporters leren te supporten en dat is iets heel anders dan boos schreeuwend aan de kant te staan. Voor veel mensen is dat een uitlaatklep, maar dat is absoluut niet de bedoeling.

Bekijk ook

veld- en kleedkamerindeling zaterdag 12 juni

De kleedkamers mogen gebruikt worden om je om te kleden, maar douchen doen we thuis. …