maandag , 16 september 2019
Begin » Verslagen » Uiteindelijk verdiende nederlaag zondag 1

Uiteindelijk verdiende nederlaag zondag 1

J.L zondag op het mooie complex van v. Nispen in de Zilk heeft de Aalsmeerse ploeg de nederlaag van 3-1 voor een groot gedeelte aan zichzelf te danken, door zelf de kansen van vooral in de 1e helft niet te benutten en het te gemakkelijk weggeven van de doelpunten. In de opstelling 3 veranderingen, Bart Koopmans op doel, Sebastiaan Huigsloot voor de geblesseerde Richard Melman en Bewar Kasim net als vorige week de plaats ingenomen van de met liesblessure tobbende Yoeri v.d. Schraaff. De openingsfase was voor de FC Aalsmeer binnen 3 min. 2 x op doel geschoten en 2x een corner, prima opening dus en in de 4e min kwam er alsnog een toetje eruit. Sten Piet gaf een prachtige bal op Remi Pasternak, die op zijn beurt 2 man voorbij pingelde en de bal laag in de uiterste hoek schoot, Keper Maris had geen schijn van kans. Het prima opgekomen publiek ging er eens voor zitten, want hun ploeg stond toch bovenaan? Maar de boventoon werd echt door FC Aalsmeer bepaalt, eerst was het Karel Mirowski die de bal op snelheid aanspeelde op Mo Alaswad die de bal helaas te zacht naar binnen in het strafschopgebied tikte, weg mooie kans waar veel meer in gezeten zat.Ook Alexander Goes let zien dat hij het pingelen nog niet vereerd was en 3 of 4 man op het middenveld op het verkeerde been zetten en te zacht Remi Pasternak aanspeelde weg mooie kans. FC Aalsmeer had echt het beste van het spel in deze periode dat tot de 30e min. Duurde en waar de achterhoede op dat ogenblik nog een makkie had, in de 30e min. kwam FC Aalsmeer goed weg doordat de goed leidende scheidsrechter de hr. van der Spoel een aanval va. V. Nispen affloot voor vermeend buitenspel wat absoluut het niet was. In de 33e min, vrije trap voor v. Nispen en speler Stan Maris krulde de bal langs de kansloze Bart Koopmans. 1-1 In de 37e min gebeurde het toch waar we als supporters bang voor waren, FC Aalsmeer in de aanval veel spelers over de middenlijn en daar kwam die counter en weer was het Stan Maris die iedereen eruit liep en op het randje van het strafschopgebied hard uithaalde en dat was 2-1. Een behoorlijke domper maar het was toch weer bijna gelijk na een overtreding op Jeroen Ezink, Remi Pasternak achter de bal prima ingeschoten maar het was toch weer keeper Maris die de bal met een katachtige redding corner tikte. In de laatste seconde van de 1e helft weer een counter van v. Nispen maar bal belande tot geluk van de Aalsmeerders op de lat. 2e helft ongewijzigd.

De eerste 15 min. gebeurde er niet echt veel, FC Aalsmeer moest iets doen Bas Voorman erin voor de lichtgeblesseerde Bewar Kasim ( kon niet zijn stempel op de wedstrijd drukken als vorige week).

In de 65e min. Corner voor FC . Aalsmeer, wordt weggewerkt en naar de snelle Jeffrey v.d Geest gespeeld die Sebastiaan Huigsloot eruit liep en van dichtbij  BArt Koopmans kansloos liet. 3-1 en wedstrijd was voor FC Aalsmeer helaas gespeeld. In de 70e.min Pim Brinkhorst ook in de aanval voor de geblesseerd geraakte Mo Alaswad  die ook zijn dag vandaag jammer genoeg niet had. 75e min. Robin Kruisman kwam Sten Piet aflossen en zo ging men langzaam naar het eind, Robin Kruisman was nog dicht bij zijn doelpunt maar zijn kopbal ging rakelings over, ook v. Nispen had nog een geweldige kans maar ook dat schot ging net over. Zoals gezegd een verdiende overwinning voor v. Nispen, maar de strijdlust was er wel aan FC Aalsmeer kant, toch worden er veel risico’s genomen door teveel mee naar voren te gaan , om onze lange mensen vooral bij corners in stelling te brengen, zoals Nick Sluijs en Pawel Kocon.

a.s zondag thuis tegen S.J.Z. We geven de moed niet op. Zowel op het veld voetbal als in de kantine op groot scherm Ajax – Feyenoord en daarna toch gezelligheid met Hollands muziek en af en toe iets anders met……..

Entree gratis.

Bekijk ook

Daan schiet JO17-2 naar fraaie beker winst

Zaterdag 7 sept. jl. speelden de FCA boys JO17-2 thuis hun eerste beker wedstrijd tegen …