Begin » Verslagen » Verdiende overwinning zondag 1

Verdiende overwinning zondag 1

Het vlaggenschip van FC Aalsmeer ligt op de goede koers. Afgaande op het goede spel van zondag tegen Van Nispen zit er meer in. De laatste wedstrijden gaf al een teken dat trainer Marco Bragonje het elftal beter en beter liet gaan spelen.

Zo ook vandaag, de eerste kans was nog wel voor Van Nispen. Het was Dick Verhoeven die Jeremaih Veldman probeerde te verschalken, maar dan moet je vroeger opstaan, probleemloos werd deze kans onschadelijk gemaakt. Nu was de thuisclub aan de beurt. Sluitpost Tom van Maris moest in de zevende minuut zijn uiterste best doen om een inzet van Remigiusz Pasternak onschadelijk te maken. Maar even later beoordeelde hij een vrije trap van Mark Schut totaal verkeerd, de laag en hard ingeschoten bal verdween achter hem in het doel 1-0. Onnodig balverlies aan Van Nispen zijde was er de oorzaak van dat Daan Vaneman, op links, op doelman Tom van Maris afging en door de benen van de sluitpost kon scoren 2-0. Het kon voor de rust haast nog 3-0 worden maar de inzet van Vaneman ging rakelings langs.

Toch waren de bezoekers niet ongevaarlijk, Veldman moest een paar keer handelend optreden om het gevaar te bezweren. Bij de FC Aalsmeer waren vooral Daan Vaneman en Richard de Vries de grote handenbinders voor de Van Nispen verdediging. Vooral Vaneman, elke week komt hij beter in zijn spel, en dat komt de voorhoede enkel maar ten goede. Als je toch wat op het spel hebt aan te merken kan dat zijn dat de FC Aalsmeer het vergat af te maken. Zo ook de inzet van Richard de Vries, hij kreeg in de zestigste minuut de bal aangespeeld en doelman van Maris werd op eenvoudige wijze gepasseerd maar de inzet kwam via de paal terug in het veld.

Vier minuten later was het wel raak. Op aangeven van Daan Vaneman kwam de bal bij Tristan Jongkind die de 3-0 aan tekende. Het zou een middagje Vaneman worden, na een voorzet van Joost van der Zwaard, wist hij met een keihard schot de doelman te verschalken en de eindstand was 4-0. Al met al een dik verdiende overwinning en dat geeft de burger moed. Komende maandag 2 april; WVC- FC Aalsmeer.

Zondag1 speelde met de volgende spelers; Jeremaih Veldman, Mark Schut, Richard de Vries, Pawel Kocon. Tristan Jongkind, Remgiusz Pasternak, Daan Vaneman, Karol Mirowski, Piet Sten, Nick Sluis, Joeri van de Schraaf, Alexander Goes, Elias el Hadje, Joost van der Zwaard, Bart Koopstra.

Theo Nagtegaal

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …