woensdag , 23 januari 2019
Delano Kluft, in de tweede helft ingevallen voor Marten Baarse, zet druk op de verdediger van ARC.

Verlies FCA zaterdag bij ARC

Het zit FC Aalsmeer zaterdag de laatste wedstrijden niet mee. De vele personele problemen maken het trainer Cor van Garderen elke week weer moeilijk. Bij de vele blessures zijn in deze wedstrijd Wouter Winters (lichte hersenschudding) en Marten Baarse (enkel) bijgekomen. Het spel wordt er niet beter op, maar aan inzet en karakter ontbreekt het niet. Dat houdt het team elke keer nog op de been.
FC Aalsmeer begon behoudend met twee spitsen om A.R.C. (doet nog mee om het kampioenschap) op te vangen en dat lukte prima. Cor van Garderen liet rechtsback Daniel Buijnink van A.R.C. vrij om de aanval op te zetten. Meestal kwam dan de lange bal op links bij de snelle Neal Arnoldus. Van hem kwam het meeste gevaar. Maar achterin stak het vooral aan het begin van de wedstrijd goed in elkaar. De eerste echte kans was voor Aalsmeer. Op een voorzet van Marten Maarse kreeg de vrijstaande Michal Kocon alle tijd om aan te leggen. Zijn schot ging over. Het was toch de middag niet voor de spits. Er lukte hem weinig. Paul Verburg moest in de 20ste minuut invallen voor de geblesseerde Wouter Winters. De beste kans voor de FC kwam in de 24ste minuut. Goed opkomen van Berry Kramer (prima partij) met perfecte voorzet op het hoofd van Michal Kocon. Hij kopte over. A.R.C. was de bovenliggende partij. Veel gevaar leverde het niet op tot in de 29ste minuut uit een gevaarlijke situatie voor het Aalsmeer doel Daan van Huffel de bal van de doellijn haalde. In de daaropvolgende aanval werd de vrije trap na een overtreding van Aalsmeer in een doelpunt omgezet. De vrijstaande Neal Arnoldus (!) kon frank en vrij inkoppen, 1-0. De achterhoede stond even in de slaapstand. Het was voor Aalsmeer zaaks om de ruststand op 1-0 te houden en dat lukte ook. Er waren nog een paar kansjes in de laatste minuten, maar de kracht ontbrak voorin om het A.R.C. lastig te maken.

Michal Kocon wist de bal niet de juiste richting mee te geven en kopt over.

De FC kwam na de rust beter in het spel. Arbitraal zat het de FC niet mee. Delano Kluft verving in de 51ste minuut de geblesseerde Marten Baarse. Aalsmeer kreeg kansen maar doelpunten zijn schaars de laatste tijd. A.R.C. liet zien hoe het wel moet. In de 64e minuut was het Luuk Samsom na gerommel in de FC defensie die de 2-0 op het scorebord bracht. Aalsmeer kwam in de 67ste minuut terug in de wedstrijd toen Berry Kramer de bal met de linkervoet in de uiterste bovenhoek knalde, 2-1. Slecht verdedigen van spits Michal Kocon (!!!) op de achterlijn gaf A.R.C. de bevrijdende 3-1. Het was Luuk Samsom die het afmaakte en de wedstrijd was gespeeld. Over en weer waren er nog wel kansen. Na 90 minuten was A.R.C. de terechte winnaar.

Berry Kramer bracht Aalsmeer voor even terug in de wedstrijd. 2-1.

Komende zaterdag 19 mei speelt FC Aalsmeer uit tegen Vitesse Delft. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. Locatie: Henk van Riessenlaan 2, 2600 AB Delft (Tanthof).

Jack van Muijden

Fotos; Ton van Eenennaam

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Zondag1 op alle fronten afgetroefd door DIOS

Het bericht was al aan komen waaien dat DIOS niet met zijn 1e team zou …