Begin » Verslagen » Verslag zaterdag 1: het collectief zegeviert tegen S.V. Huizen

Verslag zaterdag 1: het collectief zegeviert tegen S.V. Huizen

Voor de circa 200 voetballiefhebbers die deze storm trotseerden heeft FC Aalsmeer (zat.) een verdiende overwinning geboekt. En wat nog het meeste telde: de drie punten. Daar ook onderin werd gewonnen blijft men in ieder geval contact houden met de middenmoot. Met dit weer was van goed voetbal geen sprake. Ballen die zo maar terugwaaiden en passes die een dubbele snelheid kregen. Het gebeurde hier allemaal en Aalsmeer had hier het beste antwoord op. Behoudens Jermaih Veldman op de goal voor Nick van der Wiel stond dezelfde basis in het veld als de week ervoor tegen Abcoude. Huizen startte ook behoudend met een 4-4-2 opstelling. Maar hun spitsen Olivier Blauw en Hidde van der Veldt werden door Eder Medina Delgado en Sergae Kogeldans aan banden gelegd. Het middenveld van de FC won het op karakter en inzet van S.V. Huizen. Daan Vaneman, Junior Tiller, Berry Kramer en Solomon Pinas hielden Huizen op hun eigen helft vast. Calvin Koster en Jordy de Groot waren plaaggeesten voor de Huizense achterhoede.
De eerste kans was voor Aalsmeer in de 10e minuut. Een voorzet van Jordy de Groot werd nog beroerd door Calvin Koster, maar de bal ging door de wind net naast. Voetballend ging het gelijk op, hoofdzakelijk op de middenlijn. In de 15e minuut was het raak. Een voorzet van Calvin Koster werd verlegd door Junior Tiller op Jordy de Groot die het vervolgens knap afmaakte, 0-1. Voetballend zag het er allemaal niet zo leuk uit. Als je de kapriolen van de bal zag door de wind had je daar alle begrip voor. Een goede doelaktie van Jermaih Veldman in de 26e minuut waarbij hij zich blesseerde, duurde enige minuten, maar hij kon de wedstrijd vervolgen. Scheidsrechter Danny Korbee had de wedstrijd strak in handen en tot aan de rust gebeurde aan beide zijden niets noemenswaardig.
Wie zou verwachten dat Huizen met zijwind mee Aalsmeer in de tweede helft onder druk zou zetten kwam bedrogen uit. Het Huizer publiek liet dan ook soms luidkeels hun ongenoegen horen. Maar Aalsmeer liet zich niet van de wijs brengen. Alleen in de 52e minuut was het even spannend voor het Aalsmeer doel. Een vrije trap van René Troost werd door Burak Sitil corner gekopt. Vervolgens redde Jeremaih Veldman door de bal uit de kruising te boksen. Wissel 61e minuut: Martin Campbell voor Jordy de Groot. Ook de leeggespeelde Junior Tiller werd gewisseld voor Sander Aznar Matinez. Trainer Arnold Klein van Huizen bracht twee aanvallers in het veld maar het leverde weinig meer op dan een paar voorzetten die een prooi waren voor Burak Sitil en Eder Delgado. Verder kwamen zij niet. Ook een derde aanvaller erbij leverde geen schotkracht op bij Huizen. Integendeel, een counter van Aalsmeer liep als een trein. Een pass van Daan Vaneman op Berry Kramer die vervolgens de bal breed legde op Calvin Koster die met de punt van zijn schoen de 0-2 in het doel deponeerde en de buit was binnen. Wissel 89e minuut: Gilliano Eijken voor Calvin Koster. De broodnodige drie punten waren binnen.
Komende zaterdag 23 maart speelt FC Aalsmeer (zat.) thuis aan de Beethovenlaan tegen B.O.L. uit Broek op Langedijk. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Jack van Muijden

Bekijk ook

Zaterdag 1 laat punten liggen in Lisserbroek (2-2)

Aalsmeer speelde zaterdagmiddag in Lisserbroek tegen vv Kagia. Na 45 min stond de ploeg van …