Begin » Geen categorie » Voorbeschouwing D.H.S.C. – Zaterdag 1
Martin Campbell doet een vreugdedansje met ploeggenoten na het binnentikken van zijn tweede doelpunt. 3-1

Voorbeschouwing D.H.S.C. – Zaterdag 1

Komende zaterdag gaat de 43 km lange reis richting de utrechtse wijk Ondiep in Utrecht-Noord. Daar treffen we de thuisbasis van het immer ambitieuze D.H.S.C.

Verstopt tussen grootwinkelcentrum Overvecht en de oneindige Amsterdamsestraatweg ligt de ‘trots van Ondiep’.

De komende tegenstander is een fusieclub uit de in eerste instantie roemruchte verenigingen usv Holland en DOS (2004); later in 2007 voegde Stichtse Boys zich daar nog eens bij. Vandaar de naam D.H.S.C. Waarbij de letter C voor Combinatie staat.

In de jaren negentig vocht destijds top- zondaghoofdklasser usv Holland prachtige duels uit met vv Aalsmeer. Op de toenmalig heilige grond aan de Thorbeckelaan achter de bekende ‘rode arkjes’ kon je eigenlijk nooit met 2 punten (toen nog het maximale) vertrekken. Alles werd daar uit de kast gehaald om je het leven zuur te maken. Mooie historie met letterlijk bloed aan de palen.

Bij buurman DOS zette de hele familie Sneijder de eerste stappen op het veld. Het verdere verloop is u bekend.

Nu anno 2018, spelen beide fusieclubs in de Eerste Klasse A van het zaterdagvoetbal en zien we dat onze gastheer van zaterdag zeer wisselvallig voor de dag komt. De club van ‘de Sneijders’ staat met 11 punten uit 9 wedstrijden op een tiende stek maar heeft wel nog een wedstrijdhelft tegoed na de vreemd gestaakte wedstrijd tegen Zwaluwen’30 (0-1). De utrechters zullen die wedstrijd overigens wel hervatten (22 december) met een penalty in hun voordeel. Maar de huidige stand kan onmogelijk vrolijke gezichten tonen in Ondiep.

De ploeg van trainer John Vink (56), die vorig seizoen halverwege instapte wil dolgraag richting minimaal de hoofdklasse maar dat lukt alleen met een gedegen structureel beleid, stabiliteit, geen duiventilgedrag en een selectie die voor elkaar door het vuur gaat. En precies daar ligt misschien wel de grootste uitdaging voor Vink en Co.

Rodney Sneijder is één van de handvol oud betaald voetballers die de selectie rijk is.

Afgelopen zaterdag werd een broodnodige zege geboekt bij Victoria 1893. Het werd door onder meer  2 treffers van topscorer Mitch van der Vlist 0-3. De spits van D.H.S.C. heeft er al tien in liggen en is daarmee topscorer van 1 A. Van der Vlist kwam de voorbije zomer over van Sportlust’46 en die overgang heeft de utrechters tot nu toe bepaald geen windeieren gelegd.

Het was overigens pas de derde zege van het seizoen. In de opener van het seizoen werd Breukelen weggetikt (1-5) en wat later werd CSW in eigen huis met 2-0 verslagen.

Zaterdag 1 haalde een knap punt weg bij WVHEDW. Puur op basis van tomeloze inzet werd een 3-1 achterstand nog bijna helemaal weggepoetst. Toch gaf de 3-3 volop voldoening in kamp Aalsmeer.

Sander Aznar Martinez zal op krukken arriveren in Ondiep. Hij is wat langer uit de roulatie. Berry Kramer is op de weg terug, maar meespelen lijkt niet reëel. En Burak Sitil is nog steeds afwezig vanwege de wittebroodsweken. Burak schuift volgende week in de aanloop naar het treffen met ARC weer aan.

Beide ploegen troffen elkaar 2 maal eerder. In het seizoen 2015-2016, toen FC Aalsmeer uiteindelijk promoveerde, werd in de tweede klasse B eerst in Utrecht met 0-1 gewonnen. Later in het seizoen werd het in Aalsmeer een benauwde 2-2.

Wat gaat het worden in Utrecht? Gaat Zaterdag 1 de twintig punten aantikken? Even voor half 5 weten we meer.

De KNVB heeft Roelof Luinge met al zijn ervaring bereid gevonden dit mooie affiche naar een goed einde te leiden. Na lang wikken en wegen heeft de KNVB de heren M.A. Kuijpers en N. Issa aangewezen om de gelouterde Luinge te assisteren. De wedstrijd aan de gevreesde Thorbeckelaan begint om half 3. Er wordt spektakel verwacht.

Bekijk ook

Oefenprogramma Zaterdag1 & Zondag1

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, maar voordat de officiële (beker)wedstrijden beginnen, spelen onze …